Berichten uit Waspik (week 47)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 47 – 2018

Vierde Waspikse Muziekquiz

WASPIK – Op zaterdag 24 november wordt de vierde Waspikse Muziekquiz gehouden bij eetcafé Hieriest in de Raadhuisstraat in Waspik. Om 20.00 uur start de quiz van zes rondes van ieder elf vragen in elf thema’s. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, te voldoen op de avond zelf. Vooraf inschrijven kan tot 23 november door een mailtje te sturen naar [email protected] onder vermelding van de teamnaam en het aantal deelnemers.

WaspiKunst

WASPIK – In het weekend van 23 tot en met 25 november vindt het kunstweekend van WaspiKunst plaats. Het weekend wordt geopend met Bolder Friday Night: een talkshow onder leiding van Piet Meijs met gasten als Maarten van der Weijden, Inge Meijs, Kel van Iersel en wethouder Eric Daandels. Zij zullen vanaf 20.00 uur vertellen over kunst, eten en drinken en duurzaamheid. Er is muziek van Soul-In-One. Zaterdag is het expositiedag en zijn er kinderactiviteiten. Er is een mogelijkheid tot filosoferen over het thema met filosoof Johan Vos. De veiling van kunstwerken staat ook dit jaar op de planning op zondag vanaf 16.00 uur. Zondag is het expositiedag en vindt Heel Waspik Bakt plaats.

Jaarlijkse vogelshow

WASPIK – Vogelvereniging Vogellust houdt in samenwerking met Vogellust uit Raamsdonksveer haar jaarlijkse tentoonstelling van allerlei soorten vogels in zaal ’t Camelietje in Waspik. Er zijn allerlei soorten vogels te zien die door de leden van beide verenigingen zijn gekweekt. De 402 vogels van 29 deelnemers zijn door vijf erkende keurmeesters gekeurd voor kampioenschappen binnen de club. De vogeltentoonstelling die Vogellust organiseert, wordt gehouden op vrijdag 23 november van 20.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag 24 november van 14.00 uur tot 20.00 uur en op zondag 25 november van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis; een catalogus kost 2,50 euro.

Kaartmarathon

WASPIK – Buurthuis ’t Schooltje in Waspik organiseert op zondag 25 november een kaartmarathon. Het gaat om rikken en jokeren. Deelnemers dienen uiterlijk om 09.30 uur aanwezig te zijn. Koffie en thee bij aanvang zijn gratis en ook de lunch is inbegrepen. Inschrijven kan voor 10 euro bij Theo Rekkers: 06-10697340.

Lezing ’Keurig, kwiek en katholiek’

WASPIK – Heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik organiseert op dinsdag 27 november een lezing in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing wordt gehouden door journalist Hans van den Eeden. Hij vertelt over het Rijke Roomse leven. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen 3,50 euro.

Oud papier

WASPIK – Zaterdag 24 november gaan vrijwilligers van de Nederlands Hervormde Kerk weer op pad om oud papier op te halen in Waspik. Vanaf 8.30 uur zal de speciale vrachtwagen het dorp doorkruisen om papier dat aan straat is gezet mee te nemen. De opbrengst van deze maandelijkse actie is een belangrijke bron van inkomsten voor de kerk.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 25 november een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van Kapel uit Waspik.

Pubquiz

WASPIK – Buurthuis ’t Schooltje in Waspik organiseert op vrijdag 30 november voor de zesde keer een Pubquiz. Vanaf 20.00 uur zullen teams in acht ronden van tien vragen tegen elkaar strijden door het beantwoorden van vragen over bijvoorbeeld muziek en Waspik. Inschrijven voor de Pubquiz is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf personen vanaf 18 jaar; een teamkaart kost 10 euro, te bestellen via [email protected] of tel. 06-40046727.

Boldertheater

WASPIK – Boldertheater heeft op zaterdag 1 december om 20.15 uur de voorstelling ’Bruers haalt uit’ geboekt van Karin Bruers en Nol Havens. Het duo bespreekt op geheel eigen en humoristische wijze de wereld van vandaag. Kaarten zijn à 17,50 euro te koop via www.denbolder.nl

Kaal Kabaal

WASPIK – Op zaterdag 1 december verzorgt het trio Kaal Kabaal een optreden in café d’Ouwe Haven in Waspik. De muzikanten speelden eerder in bands als Canvas, WC Experience en Alle 13 Jaanke. Deze avond presenteren ze de nieuwe feestplaat ’Ons Linda’. Medewerking is er van DJ Aswin Joore. Toegang bedraagt 5 euro inclusief de nieuwe CD-single. Kaarten zijn te koop bij d’Ouwe Haven.

Stratenloop Waspik

WASPIK – Op zondag 9 december wordt vanaf 11.30 uur voor de twaalfde keer de Waspikse Stratenloop georganiseerd met start en finish bij buurthuis ‘t Schooltje. Naast de bekende 5 en 10 kilometer is er ook dit jaar weer de mogelijkheid voor beginnende lopers om deel te nemen aan een korte loop over 2,5 kilometer. Daarnaast is er een ouder-kind loop en een speciale ronde voor kinderen. Inschrijven is binnenkort mogelijk via www.inschrijven.nl of tot een half uur voor de start. Er zijn in de verschillende categorieën prijzen te winnen.

WC Experience

WASPIK – Feestband WC Experience heeft een nieuw album opgenomen. Op zaterdag 8 december vindt in Den Bolder in Waspik de CD-presentatie plaats met een spetterend optreden. Kaarten zijn à 15 euro te koop via de site van de band. Bezoekers ontvangen een gratis CD. De zaal gaat open om 20.30 uur; het concert begint om 22.00 uur.

Wereldlichtjesdag

WASPIK – Op zondag 9 december wordt in Waspik de achtste Wereldlichtjesdag gehouden vanaf 18.45 uur op de Algemene Begraafplaats aan de Roonlaan in Waspik. Iedereen is welkom. De bijeenkomst is buiten; mensen die willen zitten, dienen zelf een stoeltje mee te nemen. Alle overleden kinderen en jongvolwassenen worden bij naam genoemd en voor hen wordt een kaarsje aangestoken; dit geldt ook voor kinderen die voor of rond de geboorte zijn overleden. In een sfeervolle setting met veel kaarslicht is er muziek en worden mooie teksten en gedichten gesproken. Mensen kunnen zelf deel uitmaken van de avond. Meer informatie en aanmelding via Yvonne Severs Afscheid en Herdenkingen: tel. 06-31269725 of mail [email protected]. Meer informatie is ook te vinden op www.yvonneseversafscheid.nl.

Natuurwandeltocht

WASPIK – Team de Cloe en Team Waspik organiseren op zaterdag 15 december een natuurwandeltocht in Waspik. Doel is geld in te zamelen voor de actie Alpe d’HuZes. De wandeling start tussen 13.00 uur en 13.30 uur vanaf het adres Leeuwerik 1 in Waspik. De tocht is gemarkeerd en gaat gedeeltelijk over onverharde paden. Deelname bedraagt 3,50 euro. Aanmelden kan voor 10 december via [email protected] of 06-23200729.

Maoneblussers-clubke

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik is gestart met de verkiezing van het ’Maoneblussers-clubke van ’t jaor’. Die titel is een seizoen lang voor de groep, duo of individuele carnavalsvierder die op een goede manier een bijdrage levert aan het Waspikse carnaval. Inwoners van Waspik kunnen hiervoor iemand nomineren. Tijdens het wervingsfeest op 4 januari in ’t Schooltje in Waspik wordt de winnaar bekend gemaakt. Meedoen kan tot 21 december. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Carnaval Waspik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen