Vijf jaar Repair Café in Waalwijk

Foto: Repair Café

Sinds de start van het Repair Waalwijk november 2013 zijn er 50 reparatiebijeenkomsten geweest en zijn er zo’n 1200 gebruiksartikelen ter reparatie aangeboden. De vrijwillige reparateurs zijn erin geslaagd om ongeveer 65% van de aangeboden artikelen weer een tweede leven te geven. Het Repair Café Waalwijk loopt hiermee in de pas met het gemiddelde van geslaagde reparaties van de 430 Repair Cafés in Nederland.

Op dinsdag 13 november van 19.00 – 21.00 uur vindt er in het Wijkdienstencentrum BaLaDe, weer een reparatiebijeenkomst plaats. BaLaDe is gelegen op het adres Balade 1, 5142 WX Waalwijk. Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomsten die draait om (samen) repareren. Op de locatie is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag.

Fietsverlichtingsactie

Nu de dagen korter worden organiseert het Repair Café in samenwerking met de ANWB een fietsverlichtingsactie. Het is belangrijk dat mensen zich met goede fietsverlichting in het verkeer begeven. Met goede fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20%. Uw fietsverlichting wordt op bij het Repair Café gratis gecontroleerd, gerepareerd of vervangen. Heeft u zelf fietslampjes bij, dan worden deze vakkundig gemonteerd.

Om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen helpen verzoeken wij om per persoon één artikel ter reparatie mee te brengen. Uiteraard mag u het volgende Repair Café weer terugkomen met iets anders. Bent u tevreden met een geslaagde reparatie dan kunt vrijwillig doneren, waarmee verbruiksmaterialen worden aangevuld.

Op een Repair Café is er altijd wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. En of u nu komt om iets te leren repareren of alleen voor de gezelligheid. U bent weer welkom op dinsdagavond 13 november aanstaande. Info op: www.repaircafe.org

article
84606
Vijf jaar Repair Café in Waalwijk
Sinds de start van het Repair Waalwijk november 2013 zijn er 50 reparatiebijeenkomsten geweest en
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20181106/vijf-jaar-repair-cafe-waalwijk/
2018-11-06T09:59:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/11/06095850/Kledingreparatie.jpg
Repair Cafe
Nieuws