Berichten uit Waspik (week 45)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 45 – 2018

Boeken- en platenbeurs

WASPIK – De Waspikse harmonie Volksvlijt en Volksvermaak houdt op 9, 10 en 11 november de achtste boekenbeurs in de voormalige Hommel-garage in de Julianastraat in Waspik. De groots opgezette boekenbeurs is vrijdag 9 november geopend van 15.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag 10 en zondag 11 november van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegang bedraagt 1 euro. Meer informatie is te vinden op www.harmoniewaspik.nl.

Filmtheater

WASPIK – Den Bolder Filmtheater in Waspik houdt op vrijdag 9 november een filmdag. Filmtheater Senior start om 14.00 uur met de film ’Cocoon’ over drie bejaarde bewoners van een rusthuis. De toegang bedraagt 5 euro inclusief koffie of thee met iets lekkers. Om 16.00 uur start Filmtheater Kids met de familiefilm ’De Familie Slim’ over een uitvindersgezin; toegang voor deze jeugdfilm bedraagt 4 euro. Meer informatie is te vinden op www.denbolder.nl.

Alles Kids

WASPIK – Alles Kids houdt op vrijdag 9 november haar tweede discoavond van dit seizoen voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 in Den Bolder in Waspik. Thema is Oktoberfest: DJ Pim zorgt voor de muzikale omlijsting en heeft de bijpassende muziek. De discoavond duurt van 18.30 uur tot 20.30 uur en de toegang bedraagt 3 euro, inclusief ranja en chips. Meer informatie op www.facebook.com/Alles-Kids.

Strik

WASPIK – De Waspikse Toneelgroep Strik brengt na lange tijd weer een echt kinderstuk op de planken. Zaterdag 10 november wordt het stuk ’Bal in de Boerenstal’ opgevoerd in buurthuis ’t Schooltje. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten zijn à 3,50 euro te reserveren via [email protected] of via 0416-311792.

Brabantse vertellingen

WASPIK – Sociaal Contact Waspik organiseert in het kader van Erop uit in Waspik een avond met Brabantse vertellingen door Jos Smits. De ochtend start op woensdag 14 november om 10.00 uur in Den Bolder met een kopje koffie. De toegang bedraagt 3 euro inclusief twee kopjes koffie of thee. Aanmelden kan bij Den Bolder (0416-311346) of bij Sociaal Contact (06-38572896). Aansluitend kan om 12.00 uur van een maaltijdsoep met stokbrood genoten worden bij de Soepgroep voor 0,50 euro.

Aankomst Sinterklaas

WASPIK – De aankomst van Sinterklaas in Waspik staat gepland op zondag 18 november om 13.00 uur bij Jachthaven Scharloo. Hij wordt verwelkomd door burgemeester Kleijngeld; er is een DJ aanwezig en er zal worden gedanst. Daarna is Sinterklaas in Den Bolder waar een groot feest is met pepernoten bakwedstrijd voor alle kinderen en talentenshow ’The Sint Factor’ voor kinderen vanaf 4 jaar. Aanmelden voor deze show kan tot en met 15 november via de Facebook-pagina van Sinterklaas Comité Waspik.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 4 november een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van der Kolk uit Ede.

Saudade

WASPIK – De Waspikse harmonie Volksvlijt en Volksvermaak verzorgt op zaterdag 17 november een concert in Den Bolder in Waspik. Onder de titel ’Saudade’ verzorgt het grote orkest een sfeervol en melancholisch najaarsconcert met als solisten de Braziliaanse gitarist Paulinho Paes en saxofonist en zanger André Smits uit Waspik. Naast muziek vol weemoed en heimwee is er aandacht voor de inwendige mens met een wijn- en portproeverij en tapas. Het concert begint om 20.15 uur; de toegang bedraagt 7,50 euro.

Songfestival inschrijven

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik hield vorige maand een informatieavond over het Songfestival dat gehouden wordt op zaterdag 16 februari 2019 in Den Bolder. Inschrijven voor het 27e Songfestival is nog mogelijk tot 16 november door een mail te sturen naar [email protected].

Vierde Waspikse Muziekquiz

WASPIK – Op zaterdag 24 november wordt de vierde Waspikse Muziekquiz gehouden bij eetcafé Hieriest in de Raadhuisstraat in Waspik. Om 20.00 uur start de quiz van zes rondes van ieder elf vragen in elf thema’s. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, te voldoen op de avond zelf. Vooraf inschrijven kan tot 23 november door een mailtje te sturen naar [email protected] onder vermelding van de teamnaam en het aantal deelnemers.

WaspiKunst

WASPIK – In het weekend van 23 tot en met 25 november vindt het kunstweekend van WaspiKunst plaats. Het weekend wordt geopend met Bolder Friday Night: een talkshow onder leiding van Piet Meijs met gasten als Maarten van der Weijden, Inge Meijs, Kel van Iersel en wethouder Eric Daandels. Zij zullen vertellen over kunst, eten en drinken en duurzaamheid. Er is muziek van Soul-In-One. Zaterdag is het expositiedag en zijn er kinderactiviteiten. Er is een mogelijkheid tot filosoferen over het thema met filosoof Johan Vos. De veiling van kunstwerken staat ook dit jaar op de planning. Zondag is het expositiedag en vindt Heel Waspik Bakt plaats. Aanmelden hiervoor kan tot vrijdag 16 november door een mail te sturen aan [email protected].

Stratenloop Waspik

WASPIK – Op zondag 9 december wordt vanaf 11.30 uur voor de twaalfde keer de Waspikse Stratenloop georganiseerd met start en finish bij buurthuis ‘t Schooltje. Naast de bekende 5 en 10 kilometer is er ook dit jaar weer de mogelijkheid voor beginnende lopers om deel te nemen aan een korte loop over 2,5 kilometer. Daarnaast is er een ouder-kind loop en een speciale ronde voor kinderen. Inschrijven is binnenkort mogelijk via www.inschrijven.nl of tot een half uur voor de start. Er zijn in de verschillende categorieën prijzen te winnen.

WC Experience

WASPIK – Feestband WC Experience heeft een nieuw album opgenomen. Op zaterdag 8 december vindt in Den Bolder in Waspik de CD-presentatie plaats met een spetterend optreden. Kaarten zijn à 15 euro te koop via de site van de band. Bezoekers ontvangen een gratis CD. De zaal gaat open om 20.30 uur; het concert begint om 22.00 uur.

article
84534
Berichten uit Waspik (week 45)
Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 45 – 2018 Boeken- en platenbeurs WASPIK
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20181103/berichten-uit-waspik-week-45-2018/
2018-11-03T10:09:05+01:00
agenda waspik, berichten, den bolder, waspik
Nieuws