Berichten uit Waspik (week 42)

Foto: bramfietst.nl

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 42 – 2018

Mamacafé Waspik met ballonartiesten

WASPIK – Mamacafé Waspik is een nieuw initiatief om ouders en jonge kinderen samen te brengen. Het is een maandelijks samenkomen met een wisselend thema of activiteit. Vrijdag 19 oktober zijn er om 10.00 uur ballonartiesten van Mon Ballon aanwezig om ballondieren en -figuren voor de kinderen te maken. Het Mamacafé is elke derde vrijdag van de maand open van 10.00 tot 11.30 uur in Den Bolder in Waspik. Voor de (grotere) kinderen is er volop speelgoed. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Ook ouders en kinderen van omliggende plaatsen zijn welkom.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

WASPIK – Den Bolder organiseert op zaterdag 20 oktober een Kinderkleding- en Speelgoedbeurs om mensen de gelegenheid te bieden om voor lage prijzen cadeaus voor december aan te schaffen. Ook is er een kleiding-rek waar bezoekers met gesloten beurs kleding kunnen ruilen. Mensen die spullen willen verkopen, kunnen voor 5 euro een tafel huren. Bezoekers kunnen tussen 13.00 uur en 17.00 uur gratis terecht in Den Bolder. Speelgoed wat overblijft gaat naar de Speelgoedbank.

Songfestival inschrijven

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik hield vorige maand een informatieavond over het Songfestival dat gehouden wordt op zaterdag 16 februari 2019 in Den Bolder. Inschrijven voor het 27e Songfestival is nog mogelijk tot 16 november door een mail te sturen naar [email protected].

Tekenen voor kinderen met Geertje Naalden

WASPIK – Kinderen vanaf groep 4 kunnen op een laagdrempelige en leuke manier kennis maken met tekenen en schilderen. De Waspikse Geertje Naalden verzorgt vanaf maandag 29 oktober een cursus van zes lessen wekelijks op maandag van 16.30 uur tot 18.00 uur in Den Bolder in Waspik. Tekentalent is geen vereiste. ” Je maakt de mooiste schilderijen en na afloop van de cursus komt er een echte tentoonstelling in Den Bolder van jullie kunstwerken. Kruip achter de potloden en kwasten om op papier en doek je helemaal uit te leven”, aldus Geertje. Kosten voor deelname bedragen 50 euro plus 5 euro materiaalkosten. Inschrijven kan via www.denbolder.nl of www.vudelangstraat.nl.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 21 oktober een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Alma uit Nieuwegein.

BolderLive

WASPIK – De Woodstock Tribute Band verzorgt op uitnodiging van BolderLive een optreden op zaterdag 27 oktober in Den Bolder in Waspik. De band speelt nummers uit de periode van ’Love, peace & happiness’. Kaarten zijn in de voorverkoop à 10 euro te koop via www.denbolder.nl. De zaal gaat open om 20.30 uur; het concert begint om 21.15 uur. Aan de deur kost een kaartje 12 euro.

Natuurwerkdag

WASPIK – De werkgroep Natuur & Milieu van Platform Waspik organiseert op zaterdag 3 november een natuurwerkdag in Waspik. In natuurgebied De Vest zullen wilgen geknot worden. Iedereen is welkom om mee te helpen. Start van de dag is om 09.00 uur bij het kunstwerk in De Vest. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een snoeizaag of –tang, handschoenen en regenkleding. Voor koffie met worstenbrood wordt gezorgd. Aanmelden vooraf bij Huub Zijlmans via tel. 0416-313232 of [email protected].

Boekenbeurs

WASPIK – De Waspikse harmonie Volksvlijt en Volksvermaak gaat in het weekend van 10 november een grote boeken-, platen-, CD- en DVD-beurs organiseren in de voormalige garage van Hommel in de Julianastraat in Waspik. De vereniging is volop bezig met de inzameling van materialen. Mensen die boeken, platen, CD’s, DVD’s of legpuzzels ter beschikking willen stellen, kunnen ze tot eind oktober iedere vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur brengen naar de locatie aan de Julianastraat. Als dit echt niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met de familie Langerwerf (0416-313089).

Strik

WASPIK – De Waspikse Toneelgroep Strik brengt na lange tijd weer een echt kinderstuk op de planken. Zaterdag 10 november wordt het stuk ’Bal in de Boerenstal’ opgevoerd in buurthuis ’t Schooltje. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten zijn à 3,50 euro te reserveren via [email protected] of via 0416-311792.

Vierde Waspikse Muziekquiz

WASPIK – Op zaterdag 24 november wordt de vierde Waspikse Muziekquiz gehouden bij eetcafé Hieriest in de Raadhuisstraat in Waspik. Om 20.00 uur start de quiz van zes rondes van ieder elf vragen in elf thema’s. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, te voldoen op de avond zelf. Vooraf inschrijven kan tot 23 november door een mailtje te sturen naar [email protected] onder vermelding van de teamnaam en het aantal deelnemers.

Stratenloop Waspik

WASPIK – Op zondag 9 december wordt vanaf 11.30 uur voor de twaalfde keer de Waspikse Stratenloop georganiseerd met start en finish bij buurthuis ‘t Schooltje. Naast de bekende 5 en 10 kilometer is er ook dit jaar weer de mogelijkheid voor beginnende lopers om deel te nemen aan een korte loop over 2,5 kilometer. Daarnaast is er een ouder-kind loop en een speciale ronde voor kinderen. Inschrijven is binnenkort mogelijk via www.inschrijven.nl of tot een half uur voor de start. Er zijn in de verschillende categorieën prijzen te winnen.

article
83714
Berichten uit Waspik (week 42)
Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 42 – 2018 Mamacafé Waspik met ballonartiesten
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20181012/berichten-uit-waspik-week-42-2018/
2018-10-12T13:00:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2016/05/28095230/Waspik.jpg
agenda waspik, berichten, den bolder, waspik
Nieuws