Asieldier van de maand: Rheena, een doodgewone kat

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Elke maand plaatsen we namens Dierenasiel Waalwijk het Asieldier van de maand. Deze keer is dat de kat Rheena! Voor meer informatie over Rheena kunt u terecht bij Dierenasiel Waalwijk. Het delen van dit bericht stellen we op prijs.

Rheena, een doodgewone kat

Niet erg mooi, niet bijzonder lelijk, niet ontzettend aanhankelijk en niet heel afstandelijk. Zo ongeveer kun je Rheena karakteriseren. Nu zullen mensen zoals u en ik niet alleen houden van filmsterren of fotomodellen, maar ook van heel gewone mensen. Dus waarom zou men geen doodgewone kat als Rheena willen aanschaffen?

Op 2 juli werd Rheena in Vlijmen gevonden en naar het asiel gebracht, heel mager en behoorlijk gestresst. En dat laatste bleef een flink aantal dagen zo. Als je in de kattenkamer kwam, ging ze gauw doodstil in een hoekje van haar kooi liggen met de oren naar achteren. Maar langzamerhand ontdooide ze en bleek beslist wel op menselijk gezelschap gesteld te zijn. Ze liet zich aaien en ontspande. En mager is ze ook niet meer.

Nog steeds is ze niet bijzonder toeschietelijk, zeker tegen vreemden niet, maar ze is allang niet meer bang en sommige mensen vindt ze echt aardig. Andere katten brengen haar echter weer in de stressstand. En dat is jammer, want daarom kan ze niet samen met andere katten los in een kattenkamer lopen. Momenteel is het niet zo vol in het asiel en heeft ze gelukkig een kamer voor zich alleen, maar dat zal ongetwijfeld niet zo blijven.

Wij denken dat Rheena een prima huiskat zal zijn als ze eenmaal gewend is aan haar nieuwe omgeving en haar nieuwe baasje(s). De dierenarts heeft haar leeftijd op ongeveer 2 jaar geschat; omdat ze een litteken op haar buik heeft, vermoeden we dat ze gesteriliseerd is. Mocht dat niet het geval blijken te zijn, dan zal de nieuwe eigenaar dat alsnog op kosten van het asiel mogen laten doen. En natuurlijk is ze ontvlooid, ontwormd en ingeënt.

Heeft u een rustig huishouden zonder kinderen onder de 13 jaar en zonder andere katten en honden, en gunt u Rheena een onbezorgde toekomst, kom dan eens kennismaken op Prof. Van ‘t Hoffweg 7 in Waalwijk. Bellen kan natuurlijk ook: 0416 333964. En verder: op sommige dagen kan het asiel best nog wat hulp van vrijwilligers gebruiken. Neem tijdens openingsuren gerust contact op. U bent altijd welkom.

 

article
83625
Asieldier van de maand: Rheena, een doodgewone kat
Elke maand plaatsen we namens Dierenasiel Waalwijk het Asieldier van de maand. Deze keer is
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20181007/asieldier-van-de-maand-rheena-een-doodgewone-kat/
2018-10-07T19:31:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/10/07192839/Rheena.jpg
dierenasiel
Nieuws