Berichten uit Waspik (week 40)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 40 – 2018

Lezing koorts en honger

WASPIK – Heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik organiseert op donderdag 11 oktober een lezing in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing wordt gehouden door dokter Hans van den Broek uit Deurne. Hij vertelt over de geneeskunde op het platteland in vroegere jaren. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen 3,50 euro.

Vierde Waspikse Muziekquiz

WASPIK – Op zaterdag 24 november wordt de vierde Waspikse Muziekquiz gehouden bij eetcafé Hieriest in de Raadhuisstraat in Waspik. Om 20.00 uur start de quiz van zes rondes van ieder elf vragen in elf thema’s. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, te voldoen op de avond zelf. Vooraf inschrijven kan tot 23 november door een mailtje te sturen naar [email protected] onder vermelding van de teamnaam en het aantal deelnemers.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder is van 3 oktober tot 14 november een expositie te zien van drie Waspikse kunstenaars. Er zijn diverse werken te zien van Betty Braaksma, Jeanne Ripzaad en de cursisten van Carien van Dongen. De expositie van keramiek en schilderijen is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 7 oktober een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van Kapel uit Waspik.

Lezing levenseinde

WASPIK – Senioren Vereniging Waspik houdt op vrijdag 12 oktober een lezing over het thema ’levenseinde’ in Den Bolder in Waspik. Stervensdeskundige Rob Bruntink heeft een lezing ontwikkeld over het thema dat maatschappelijk ter discussie staat. Op een laagdrempelige manier komen verschillende onderwerpen aan bod waarbij verschillende misverstanden uit de wereld worden geholpen. Naast dhr. Van Ent van KBO Brabant zal huisarts Vermeer uit Waspik een woordje houden. De middag duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur; de toegang is gratis.

Boekenbeurs

WASPIK – De Waspikse harmonie Volksvlijt en Volksvermaak gaat in het weekend van 10 november een grote boeken-, platen-, CD- en DVD-beurs organiseren in de voormalige garage van Hommel in de Julianastraat in Waspik. De vereniging is weer gestart met de inzameling van materialen. Mensen die boeken, platen, CD’s, DVD’s of legpuzzels ter beschikking willen stellen, kunnen ze iedere vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur brengen naar de locatie aan de Julianastraat. Als dit echt niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met de familie Langerwerf (0416-313089).

Filmavond Zomerkamp

WASPIK – Op vrijdag 12 oktober vindt de jaarlijkse foto-, film- en discoavond van Zomerkamp Waspik plaats in Den Bolder in Waspik. Van 18.30 uur tot 23.00 uur kunnen kinderen en hun (goot)ouders kijken naar de belevenissen van de kinderen in juli in Heeswijk-Dinther op foto en film. De toegang is gratis.

Herfstconcert

WASPIK – Den Bolder Blaasconcerten houdt op dinsdag 16 oktober haar jaarlijkse Herfstconcert in Den Bolder in Waspik. Aan het concert werken mee Seniorenharmonie Dongen onder leiding van Jan Schoemaker en Regio Orkest 50+ uit Made, eveneens onder leiding van Jan Schoemaker. De middag begint om 14.00 uur; de toegang is gratis. Meer info op www.denbolder.nl.

Stratenloop Waspik

WASPIK – Op zondag 9 december wordt vanaf 11.30 uur voor de twaalfde keer de Waspikse Stratenloop georganiseerd met start en finish bij buurthuis ‘t Schooltje. Naast de bekende 5 en 10 kilometer is er ook dit jaar weer de mogelijkheid voor beginnende lopers om deel te nemen aan een korte loop over 2,5 kilometer. Daarnaast is er een ouder-kind loop en een speciale ronde voor kinderen. Inschrijven is binnenkort mogelijk via www.inschrijven.nl of tot een half uur voor de start. Er zijn in de verschillende categorieën prijzen te winnen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden