Ideaal loopweer op komst: nu al 2.436 inschrijvingen voor De 80

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Nog twee nachtjes slapen. Dan gaat in Waalwijk De 80 van De Langstraat van start. Al 2.428 lopers hebben zich tot nu toe ingeschreven. Bestuursvoorzitter Niels van der Pluijm verwacht nog veel last minute inschrijvers. “Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, gaan we een prachtig weekeinde tegemoet. Met ideaal loopweer.”

Ideale omstandigheden

De 80 van De Langstraat gaat dit jaar zijn 38e editie in. Het grootste wandelevenement van De Langstraat trekt jaarlijks circa 2.700 deelnemers. “Als organisatie hebben we invloed op veel zaken, maar niet op het weer. Dat blijft tot het laatst toe altijd spannend. Zoals het er nu uit ziet, mogen we ons opmaken voor een schitterende editie. Met 19 tot 20 graden halfbewolkt weer en een nachttemperatuur rond de 9 graden kunnen we zelfs spreken van ideale omstandigheden voor lopers. We verwachten dan ook nog veel last minute inschrijvers.”

MiDi 80

Nieuw dit jaar is de MiDi. Een wandeltocht van 30 kilometer speciaal voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De MiDi 80 wordt tegelijkertijd met de ‘grote’ 80 gelopen. “De start is zondag om 7:00 uur in Waspik. Uitsluitend jongeren vanaf 12 tot 18 jaar kunnen zich inschrijven”, benadrukt Van der Pluijm. Voor de MiDi 80 zijn 250 inschrijfbewijzen beschikbaar. Er zijn intussen 78 inschrijvingen. “We houden de MiDi op proef. Als kennismaking met het grote wandelevenement. Een opstap naar het echte werk, die bij succes mogelijk een vervolg krijgt”, weet de bestuursvoorzitter.

Net als de gewone 80 finisht de MiDi 80 op het Raadhuisplein in Waalwijk. Om de Midi 80-lopers goed te kunnen onderscheiden van de wandelaars die finishen na 80 kilometer dragen de jongeren een speciaal MiDi 80-shirt dat ze bij hun inschrijving krijgen.

De variant voor kinderen tot 12 jaar, de Mini 80 die op zaterdagmiddag wordt gehouden, telt al 1.095 inschrijvingen. “Al 7 jaar is de Mini een groot succes. Daar zijn we uiteraard hartstikke trots op.” Inschrijven voor alle varianten van het wandelevenement kan nog tot zaterdag middag. Inschrijven kan eenvoudig via de website van De 80 of De 80-app.

Vrijwilligers

De voorzitter roept alle mensen op die de 80 een warm hart toedragen, maar niet mee kunnen of willen lopen om zich aan te melden als vrijwilliger. “De 80 zoekt nog steeds vrijwilligers. Het meeste is inmiddels geregeld, maar wat extra handjes zijn meer dan welkom.” Aanmelden kan via: www.80vandelangstraat.nl/vrijwilligers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen