Nieuwe cursussen voor liefhebbers van fotografie

Foto: KCW

WAALWIJK – De afdeling fotografie van Kunstencentrum Waalwijk gaat na de zomerstop weer van start. Nieuw dit jaar is de Dokaclub, een wekelijkse bijeenkomst voor analoge fotografen in de donkere kamer. Ze kunnen hier niet alleen ontwikkelen en afdrukken maar ook nieuwe technieken leren. Natuurlijk zijn er ook diverse cursussen voor digitale fotografen.

Zo is er weer de zeer succesvolle beginnerscursus Ken Uw Spiegelreflexcamera (kortweg: KUS). In tien lessen van anderhalf uur leert u uw prachtige camera beter kennen en ontdekt u welke instellingen er toe doen om onderscheidend te kunnen fotograferen. Ook de gebruikers van systeemcamera’s zijn welkom bij deze cursus. Inschrijven kan via de site van het Kunstencentrum.
Omdat veel KUS-cursisten de smaak te pakken kregen en meer wilden leren, is er een vervolgcursus onder de logische naam KusPlus. Deze sterk praktijkgerichte cursus omvat acht lessen op dinsdagavond en twee excursies op zaterdagochtend. Je leert nog meer mogelijkheden van je camera kennen en aan de hand van thema’s ga je zelfstandig aan de slag. Je foto’s worden niet alleen door de docent maar ook door je medecursisten beoordeeld.

Voor gevorderde digitale fotografen is er het FotoLab, geen schoolse cursus maar een ontmoetingsplek voor fotografen die graag nog verder willen groeien. Aan de hand van thematische opdrachten ga je zelfstandig aan het werk en toon je je resultaten aan de groep. Zowel de docent als de medecursisten bespreken de foto’s en uiteraard komen technische uitdagingen en allerlei weetjes en tips aan bod, ook wat betreft beeldbewerking. Je leert dus veel! Fotolab omvat 12 lessen op woensdagavond.

De toenemende belangstelling voor analoge fotografie heeft vanuit het Kunstencentrum een lokale boost gekregen; onze donkere kamer behoort zonder twijfel dan ook tot de mooiste (en grootste!) van Nederland. Het Kunstencentrum heeft analoge Pentax camera’s in bruikleen beschikbaar. Wil je leren hoe analoog te ontwikkelen en afdrukken? In vier lessen van 3 uur leer je precies hoe het moet.

Tenslotte is er op zaterdagochtend: FotoGrafiek. Deze bijzondere cursus combineert analoge fotografie met andere tweedimensionale technieken voor creatieve experimenten en kunstfotografie. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en je eigen creativiteit is de enige beperking.

Inschrijven voor een van de cursussen kan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over prijzen en startdata. Onze deuren aan de Irenestraat 3 zijn op alle doordeweekse dagen geopend van 9.00 tot 21.30 uur.

article
82347
Nieuwe cursussen voor liefhebbers van fotografie
WAALWIJK – De afdeling fotografie van Kunstencentrum Waalwijk gaat na de zomerstop weer van start.
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180829/nieuwe-cursussen-liefhebbers-fotografie/
2018-08-29T11:32:03+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/08/29113134/KusPlus-juni-2017.jpg
Nieuws