Huiskes Metaal na brand weer operationeel

Foto: FPMB

WAALWIJK – Afgelopen vrijdagnacht heeft een felle brand gewoed bij metaal- en elektronicaverwerker Huiskes Metaal BV in Waalwijk. De schade is fors maar dankzij goede voorzorgsmaatregelen is deze beperkt gebleven. Het bedrijf is sinds gisteren alweer operationeel.

Medewerkers van Huiskes Metaal zijn maandagochtend meteen begonnen met het schoonmaken van het binnenwerk van het pand. Om 10.00 uur vertrokken de eerste vrachten materiaal naar klanten en was Huiskes Metaal weer operationeel. De continuïteit van productie en bedrijf is niet in gevaar.

Huiskes Metaal beschikt over alle vereiste certificeringen en vergunningen voor het verwerken van elektronica en metalen. Het aanbrengen van een sprinklerinstallatie om risico’s verder te beperken was in de laatste fase.

Bij de brand heeft een gedeelte van de hal schade opgelopen. Diverse persmachines en een deel van de voorraad zijn verloren gegaan; de shreddermachines hebben roetschade opgelopen.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. Brandschadedeskundigen zijn maandagochtend onmiddellijk een onderzoek gestart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen