CaliKitchen: ‘Californië is mijn tweede thuis’

Sinds anderhalf jaar heeft Rilana Brok de foodtruck die de naam CaliKitchen draagt. Met haar foodtruck is Brok vaak te vinden op bedrijfsfeestjes en foodfestivals. “Ik had voor de grap gezegd: ‘Ik nomineer mezelf.’ Dit werd zo ontzettend goed opgepikt door iedereen. Het maakt me blij dat ik de ondernemer van deze maand ben geworden.”

Het eten en het uiterlijk van foodtruck is geïnspireerd op Californië. “Door mijn andere werk als stewardess werd Californië mijn tweede thuis. Ik weet veel van het gebied en ik ken de maaltijden.” Al jaren wilde Brok voor zichzelf beginnen, maar een groot startkapitaal was er niet. “Ik ben gaan kijken wat ik allemaal kan. Waar zit mijn liefde en passie? Ik kom uit een ondernemende familie en mijn ouders waren een van de eerste met een hamburgerwagen. Hier wist ik dus veel van. Ook was ik al langer hobbymatig bezig met American bakery, wat steeds beter begon te lopen. Na overleg met mijn vader kwam het idee van een foodtruck al heel snel op.”

Eerlijke hamburger

Bij CaliKitchen kun je eerlijk eten kopen, waarvan Yoghurt met Homemade Granola, de Hollywood Burger en de Amerikaanse bagel favoriet van publiek zijn. “Kwaliteit staat heel hoog in het vaandel. Ik wil hetzelfde kunnen bieden als mensen die naar een lunchroom gaan. Ik ben geen compleet restaurant, maar het moet zeker een goede hap zijn”, vertelt Brok.

Inbraak

Van een saaie, witte caravan is de foodtruck omgetoverd tot een hele verschijning. Brok: “Soms zie ik mensen even kijken en denken: ga je vannacht slapen in die caravan?” Zonder hulp van haar familie had de caravan er nooit zo uitgezien. “Mijn vader heeft van alles gedaan aan de caravan. Dat ging echt met bloed, zweet en tranen omdat hij toen erg slecht ter been was.” Toen de caravan bijna af was, werd er ingebroken. “Mijn vaders gereedschap en delen uit de foodtruck werden gestolen. We werden toen weer een aantal maanden teruggezet.”

Een stenen pand

De foodtruck is nu compleet met een terras, bestikkering en verlichting, maar wellicht dat het ooit als lunchroom in het winkelcentrum zal komen. “Ik zou CaliKitchen later uit willen breiden als een pand. Iets van steen, misschien zelfs met wat foodtruckconcepten erin. Maar: eerst ga ik nog met deze foodtruck aan de slag en dan zien we wel weer verder hoe het over een paar jaar is”, zegt Brok.

Tekst: Marit Koopmanschap


De ondernemer van de maand juni werd mogelijk gemaakt door:

gallery
80765
CaliKitchen: ‘Californië is mijn tweede thuis’
Sinds anderhalf jaar heeft Rilana Brok de foodtruck die de naam CaliKitchen draagt. Met haar
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180627/calikitchen-californie-is-tweede-thuis/
2018-06-27T15:35:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/06/27153337/4a4d91ea-dc35-453b-a3b2-fb7ffd8673a3.jpg
CaliKitchen, Rilana Brok
Nieuws