Brug-naar-de-brugklasdagen super geslaagd bij Jongerencentrum de Tavenu!

Foto: Tavenu

De overgang van de basisschool naar het middelbaar onderwijs is er één die indruk maakt! Naar de middelbare school gaan; waar alles anders, groter, sneller en indrukwekkender is. Super spannend! Jongerenwerkers van Tavenu komen veel in contact met deze ‘brugpiepers’. De verhalen die dan telkens komen, maakten dat zij vonden dat de brugpiepers in spé best wel wat beter kunnen worden voorbereid.

Zo is een paar jaar geleden het idee ontstaan om samen met jongeren een dag te organiseren, waar de groep 8-ers worden voorbereid op dat wat komen gaat in de brugklas. De zogenoemde “brug-naar-de-brugklasdagen” zijn een succes! Steeds meer basisscholen doen mee. Hartstikke leuk, leerzaam, actief, informatief en indrukwekkend.

Dit jaar zijn er maar liefst 6 dagen, verdeeld over 2 weken (een week in mei en deze week) georganiseerd voor verschillende basisscholen uit Waalwijk. De juffen en meesters en het allerbelangrijkste de groep 8-ers zelf zijn super enthousiast.

Je krijgt een rooster met een plattegrond en een tijdsschema met de lessen (workshops) die je gaat volgen. Zodra de zoemer gaat, zorg je ervoor dat je op tijd in de volgende les bent, met je zware rugzak bij je en ondanks alle obstakels die je onderweg tegen kunt komen. Het uiteindelijke resultaat is een dag waarin de groep 8-ers zich in koppels al lasergamend door het gebouw van de Tavenu bewegen. Van workshop naar workshop. Met thema’s als armoede, social media, verslavingen, veiligheid in het verkeer en de kindertelefoon. Deze workshops worden begeleid door professionals en zijn afgestemd op de belevingswereld van de groep 8-ers. Een gave dag, die ook nog eens zorgt dat je wat beter voorbereid bent! Laat die middelbare school maar komen! Maar eerst over een paar weken nog vakantie! Er is een filmpje gemaakt (zie hieronder), die een indruk geeft van wat de dag inhoudt. Altijd leuk om te bekijken!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen