Dag van de Wereldkerk in Waalwijkse St. Jan

Foto: Gerard Smulders

WAALWIJK – De kerk van St. Jan de Doper in het hartje van Waalwijk is op zondag 3 juni het decor van de Dag van de Wereldkerk. Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch is die dag de speciale gast van de Waalwijkse parochie. Hij neemt ook samen met pastoor Marcel Dorssers de feestelijke eucharistieviering voor zijn rekening.

De Dag van de Wereldkerk is volgens pastoor Dorssers bedoeld om de vreugde van het geloof in de volle culturele breedte te beleven. “We willen illustreren dat onze kerk zich niet beperkt tot de eigen parochie. Ook onze streek wordt steeds internationaler. Steeds meer mensen uit andere landen vestigen zich bij ons. Onze religie zal naar verwachting ook steeds meer internationale trekken krijgen. De Dag van de Wereldkerk is nu een gelegenheid om de universaliteit van het geloof te delen en de veelkleurigheid van onze Kerk te vieren”, aldus pastoor Dorssers.

De Dag van de Wereldkerk, eerder bekend als Migrantendag, wordt al enkele jaren in het bisdom Den Bosch gehouden. De bisschop nodigt voor deze dag alle parochianen uit. En in het bijzonder degenen die zich vanuit het buitenland hier hebben gevestigd. De dag wordt om 10.00 uur geopend in de St. Jan met een feestelijke eucharistieviering, die muzikaal wordt opgeluisterd door koor Faith and Glory.

Aansluitend is een er bijeenkomst in het voormalige SLEM-gebouw op het Raadhuisplein (oude gemeentehuis). Die bijeenkomst staat in het teken van ontmoeting van verschillende culturen onder het genot van koffie, thee, hapjes en andere drankjes. Er is gelegenheid voor muziek, zang en dans. Op het einde van de middag is er een afsluitende maaltijd. “Iedereen is van harte welkom. We hopen dat veel migranten en andere belangstelling deze dag zullen bijwonen”, aldus pastoor Dorssers.

article
79432
Dag van de Wereldkerk in Waalwijkse St. Jan
WAALWIJK – De kerk van St. Jan de Doper in het hartje van Waalwijk is
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180525/dag-wereldkerk-waalwijkse-st-jan/
2018-05-25T08:44:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2016/06/15225958/Waalwijk_Sint-Jan_stockfotos_007.jpg
Nieuws