Expositie Jozef en Marian Mahieu

Foto: KCW

WAALWIJK – Tot en met 7 juni is in Kunstencentrum Waalwijk een expositie te zien met het werk van Jozef Mahieu (beelden) en Marian Mahieu-Stokwielder uit Waalwijk. Te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur.

Het Verval Bloeit is de naam van de Overzichtstentoonstelling van het fotowerk van Marian Mahieu Stokwielder. Het fotowerk, van wat ouder werk tot het allernieuwste, heeft een prominente toon van tijdelijkheid. Tussen de afbeeldingen danst de poëzie. Er zijn zes fotoseries van Stokwielder te zien waarvan één album. Daarnaast is van dezelfde kunstenaar het prentenkabinet van naïeve tekeningen te zien.

Jozef Mahieu beeldhouwt inmiddels zo’n 15 jaar. In die 15 jaar heeft hij tal van beelden gemaakt, van hout of zachte steen tot harde steensoorten, van abstract tot figuratief. Dan weer is het werk heel technisch en komt het er op aan dat het resultaat tot op de halve millimeter klopt met het ontwerp. Ook qua onderwerp variëren de beelden. Daar waar interesse door een onderwerp wordt gewekt of misschien al heel lang sluimert, komt plotseling een beeld naar buiten. De laatste jaren werkt hij veel in series, zodat een onderwerp wat meer uitgediept kan worden. Het werk dat te zien is, zo’n 30 beelden, is een doorsnede van de laatste jaren, met een enkel wat ouder beeld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen