Kunstencentrum Waalwijk naar buiten

Foto: KCW

WAALWIJK – De maanden mei en juni staan in Waalwijk weer bol van de activiteiten van het Kunstencentrum. In totaal treden bijna 800 dans-, theater- en musical leerlingen op in het centrum van Waalwijk, Den Bolder in Waspik en Theater de Leest.

Etalagekunst

Komende vrijdag 25 mei start het jaarlijkse Etalagekunst, met werk van lokale (amateur)kunstenaars in winkeletalages in het centrum van Waalwijk. De werken zijn te herkennen aan een oranje stip. De kunstwerken zijn te bewonderen tot en met 10 juni.

Straattheaterfestival

Zondag 27 mei is weer het jaarlijkse straatheaterfestival, georganiseerd door De Tavenu. Ook het Kunstencentrum draagt hier haar steentje aan bij met vele dansoptredens, een drumworkshop en optredens van diverse beginnende kinderpopbands van de KCW Popschool. Ook is er een workshop Bouwen met bamboe met KCW-docent Ton Lammers.

Acting Out

Theaterfestival Acting Out (zondag 17 juni) met maar liefst acht gratis voorstellingen vindt dit jaar voor het eerst plaats in Den Bolder in Waspik tijdens het Halve Zolen Festival. Vrijwel alle theatercursisten van piepjong tot wat ouder hebben hun eigen voorstelling. Tickets voor de verschillende voorstellingen zijn vanaf 30 minuten voor aanvang gratis verkrijgbaar bij Den Bolder.

Alice in Wonderdans

Een keer in de twee jaar organiseert de dansafdeling van het Kunstencentrum een grote eindvoorstelling in Theater De Leest. Op zondag 24 juni is het weer zover. Ongeveer 300 dansers treden aan voor Alice in Wonderdans, een bewerking van het beroemde sprookjesboek, met bijzondere video-effecten. Er zijn voorstellingen om 12.00 en 16.00 uur. Kaarten zijn te koop op www.deleest.nl

De A van Abeltje

Een week later is het de beurt de Musicalclass (8-15 jaar) van het Kunstencentrum met De A van Abeltje, ook in Theater De Leest. De compleet nieuwe musical (met door KCW-docent Kris van Son nieuw gecomponeerde muziek) is lichtjes gebaseerd op het bekende boek van Annie MG Schmidt. Tickets verkrijgbaar op www.deleest.nl
Alle informatie is ook te vinden op www.kunstencentrumwaalwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen