Burgemeester roept op om bloemen te leggen rondom vernielde Anne Frank boom

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

In het gemeentehuis van Waalwijk hebben o.a. wethouder John van den Hoven, Ton Stokwileder (voorzitter stichting “Wereldboom”) en Theo van Bracht (voorzitter van stichting “Wandelpark Waalwijk”) woensdagochtend de pers te woord gestaan omtrent de recente vernielingen van de Anne Frank kastanjeboom in het Wandelpark van Waalwijk. De jonge boom is sinds het begin van deze maand al vier keer vernield.

In eerste instantie werd uitgegaan van een kwajongensstreek. Na de recente vernielingen lijken er andere motieven in het spel te zijn. En daarom zal er aangifte gedaan worden bij de politie.

“Ik ben ontroerd door de vele reacties die wij online hebben mogen ontvangen” aldus Theo van Bracht. De voorzitter van stichting “Wandelpark Waalwijk” laat weten dat er voorlopig geen zware beveiligingsmaatregelen worden getroffen om herhaling te voorkomen maar dat er vanaf nu wel verscherpt toezicht wordt ingezet. Denk hierbij aan meer patrouilles door buurtwachten en politie.

Bloemenactie

Aanstaande zondag 27 mei wordt het geplande parkfestijn aangegrepen om een tegengeluid te geven. Zo heeft Burgemeester Nol Kleijngeld online, namens de gemeente Waalwijk, de oproep gedaan aan de Waalwijkers om zondag tussen 11.15 uur en 12.00 uur massaal bloemen te leggen bij het monument.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen