Passie van de Langstraat 28 maart

Foto: Passie

In het hart van de Langstraat vindt op woensdag 28 maart de Passie van de Langstraat plaats.

Beleef samen met het gezin een bijzondere avond tijdens de Passie van de Langstraat. Tijdens dit evenement wordt het lijdensverhaal vertaald naar de actualiteit anno 2018. Waarin mensen te maken hebben met lijden, met vallen en met weer op staan. Het paasverhaal in een modern jasje. Een combinatie van drama en moderne muziek met nummers zoals: Stil in Mij, Wit, zwart en Niet van deze wereld. Phonè werkt samen met koor Arabesk uit Waspik en Theatergroep Maker uit Tilburg. De Passie van de Langstraat is voor iedereen toegankelijk. De entree is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden om de kosten te drukken.

Passie4kids

Voorafgaande aan de Passie van de Langstraat is de Passie4kids. De Passie4kids is een bijzondere processie waarbij de kinderen een onderdeel zijn van de Passie. Het is de bedoeling dat de kinderen met lampionnen door Waalwijk lopen (ca. 1,8 km). Om op deze manier Waalwijk te verlichten, een mooie gedachte zo vlak voor Pasen.

Het licht van de Passie4kids brengt hoop en liefde in een maatschappij waar de liefde soms zo ver weg lijkt, een maatschappij die steeds meer verhard en waarin de verbinding zo ver weg lijkt. Naast het licht, dragen de kinderen het verlichte kruis richting de Kerk aan de Haven. Daar zullen de kinderen het kruis uiteindelijk naar binnen dragen. De kids zijn daarmee op een interactieve manier onderdeel van het lijdensverhaal.. De ouders, grootouders en verzorgers worden van harte uitgenodigd om samen met hun (klein) kind of kinderen mee te lopen tijdens deze bijzondere lichtjes optocht en processie.

Het gebruik van eigen lampionnen is toegestaan, mocht u geen lampion hebben dan kunt u voorafgaande aan de Passie4kids een lampion kopen voor 2,50 per stuk. In de voorverkoop zijn de lampionnen voor 2,- per stuk te koop. U ontvangt hiervoor een witte, ronde lampion met een stok van bamboe samen met een led lampje. De verkooppunten zijn te vinden op de website.

Eet arrangementen

Voorafgaande aan de Passie van de Langstraat kun je heerlijk eten of drinken bij ‘de Proeverij’ in Sprang-Capelle, Kerkstraat 121. De kinderen kunnen bij de Proeverij een lampion kopen, 2,- per stuk (lampion met stok en led lampje) te gebruiken tijdens de lichtjes optocht. Deze kinderen ontvangen namens de Proeverij dan een ‘gratis’ menu.

Dragon City in Waalwijk is deze dag i.v.m. de Passie ook geopend vanaf 16:00 uur. Wilt u zonder stress van De Passie gaan genieten, dan nemen de koks u het werk uit handen. U kunt iets afhalen, of in het restaurant eten. Voor groepen vanaf 15 personen kunnen openen zij hun buffet als u vooraf reserveert (zij kunnen hiervoor eerder open) De verzamelplaats van de passie is op slechts enkele minuten van ons restaurant!

Meer informatie over de Passie van de Langstraat is te vinden op www.passievandelangstraat.nl

Wij kijken uit naar deze bijzondere avond. Bent u, ben jij erbij?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen