Verzorgingsplaats en tippelzone ’t Vaerland blijft definitief gesloten

Foto:

Rijkswaterstaat heeft bekend gemaakt dat verzorgingsplaats ’t Vaerland langs de A59 definitief gesloten blijft. Dat meldt BN De Stem.

In 2015 werd de verzorgingsplaats ’t Vaerland gesloten vanwege illegale prostitutie en andere criminele activiteiten. Platform Keelbos tekende tegen deze sluiting met succes bezwaar aan. Platform Keelbos heeft als doel homo-ontmoetingsplaatsen in de openbare ruimte open te houden. De rechter oordeelde dat openbare orde en veiligheid niet als grond kunnen dienen om een parkeerplaats dicht te gooien en dus werd Keelbos in z’n gelijk gesteld.

In het huidige beleid van het ministerie staat dat indien solitaire verzorgingsplaatsen als ’t Vaerland (zonder facilitaire voorzieningen) niet noodzakelijk zijn, ze onttrokken kunnen worden aan het wegennetwerk. Gebaseerd hierop heeft Rijkswaterstaat vervolgens een onderzoek gehouden naar de capaciteit van de omliggende verzorgingsplaatsen De Sprang en Steelhoven.

De toekomst van de locatie na definitieve sluiting is nog onbekend. De blokmarkering is inmiddels veranderd in een doorgetrokken streep. Hierdoor is het verkeerstechnisch verboden om deze voormalige uitvoegstrook nog te gebruiken. Ook wordt de oprit geblokkeerd door een schrikhek met daarop een verbodsbord.

 

 

article
72960
Verzorgingsplaats en tippelzone ’t Vaerland blijft definitief gesloten
Rijkswaterstaat heeft bekend gemaakt dat verzorgingsplaats ’t Vaerland langs de A59 definitief gesloten blijft. Dat
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180112/verzorgingsplaats-en-tippelzone-t-vaerland-blijft-definitief-gesloten/
2018-01-12T09:06:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2015/03/Parkeerplaats_A59_%C2%B4t-Vaerland_Waalwijk_prostitutie_hoeren_overlast_foto_hq_Google-Streetview-715x408.png
vaerland
Nieuws