‘FlitsKids’ halen automobilisten van de weg

Wijkagent Tino Vos en Jeugdagent René van Oijen hadden vanmiddag bij een lasercontrole, op diverse plaatsen in Waalwijk, hulp van enkele leerlingen van R.K, Basisschool Teresia. Dit deden zij onder de naam ‘Flitskids’.

De actie is een initiatief van buurtpreventieteam ‘De Amstel’ en is een samenwerking tussen de Politie, de gemeente Waalwijk, Contour de Twern, en verschillende leerlingen, tussen de 6 en 11 jaar, van de Teresiabasisschool in Waalwijk.

Geen boetes maar gekleurde waarschuwingen deelden de kinderen uit aan automobilisten die door de agenten aan de kant waren gezet. Een rood pamflet bij te hard rijden en een groene ‘bekeuring’ (inclusief een sleutelhanger van een duimpje omhoog) bij het correct naleven van de verkeersregels.

Vlog: Jordy van Lieshout

Sinds kort zit er een dependance van R.K. Basisschool Teresia in het voormalig buurthuis ‘De Amstel’. Door middel van deze actie wilden de kinderen vragen om een veilige omgeving. Niet alleen om te spelen maar ook om van en naar school te gaan. “En daar past hardrijden niet bij” aldus Jan Span namens Buurtpreventieteam De Amstel.

Wijkagent Tino Vos blikt terug op de controles aan de Wilhelminastraat (waar 50 km/u is toegestaan) en aan de Grotestraat (30 km/u). “Een nuttige, zinvolle controle met de kinderen is het geweest. Waarbij de automobilisten daadwerkelijk erop zijn gewezen dat ze of te hard reden of zich keurig aan de snelheid hielden”. Of de actie ook op andere plekken terugkeert is nog niet bekend.

gallery
72923
'FlitsKids' halen automobilisten van de weg
Wijkagent Tino Vos en Jeugdagent René van Oijen hadden vanmiddag bij een lasercontrole, op diverse
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180111/flitskids-halen-automobilisten-weg/
2018-01-11T20:31:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/01/11201508/P1112662.jpg
bekeuring, de amstel, flitskids, teresia
Nieuws