Van Oss-van Buren in nieuwe Klopkei

Foto: SALHA-WAA85958, foto J. de Bont

In 1934 vestigden Jan en Anna van Oss-van Buren zich in Waalwijk om hier een drogisterij over te nemen. Zij gaven hun zaak de naam ‘De Pelikaan.’

Gedurende meer dan 50 jaar bracht de familie dagelijks het devies ‘Keuze, Kwaliteit en Vertrouwen’ in de praktijk, eerst aan de Stationsstraat, later in De Els. Ondanks de ongetwijfeld drukke werkzaamheden voor de drogisterij en de zorg voor zijn jonge gezin, zette Jan van Oss zich in Waalwijk vanaf dag één ook volop in voor de samenleving en droeg hij op meerdere fronten zijn steentjes bij. Vanwege zijn medische kennis en inzicht werd hij ook wel ‘dok Van Oss’ genoemd.

Verder bevat de nieuwe Klopkei onder meer nog een artikel over de strijd die gemeenteraadslid Frans Roxs in de jaren 20 van de vorige eeuw voerde om – vanuit zedelijkheidsoogpunt – de Winterdijk te laten verlichten, de vereniging Waalwijks Belang en een korte geschiedenis van schoenfabriek Blok-van Heijst.

Losse nummers van deze editie zijn te koop in de heemkamer (in het souterrain van het Huis van Waalwijk, het voormalige raadhuis aan het Raadhuisplein, ingang aan de oostzijde van het pand, geopend op woensdag van 13.30-15.30 uur) of te bestellen via de website www.erstelinghe.nl.

Wil je geen Klopkei missen en op de hoogte blijven van alle wetenswaardigheden over de boeiende geschiedenis van Baardwijk, Besoijen en Waalwijk (het bovenstaande is slechts een greep uit de inhoud van de nieuwe Klopkei!), wordt dan lid van De Erstelinghe. Aanmelden kan in de heemkamer of via de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen