Berichten uit Waspik (week 1)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 1 -2018

Carnavalskrant

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik is bezig met de voorbereidingen van het Songfestival en carnaval. Ruim een week voor carnaval verschijnt in Waspik (Maoneblusserslaand) de jaarlijkse carnavalskrant. Mensen die iets leuks of interessants voor in de carnavalskrant te melden hebben, kunnen dit tot uiterlijk zondag 14 januari aanleveren via mailadres [email protected].

Maonberaod

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik houdt op vrijdag 5 januari een Maonberaod met nieuwjaarsborrel in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. Mensen die mee willen denken over de organisatie van het Songfestival en carnaval zijn voor dit ‘Maonberaod’ welkom om 20.30 uur. Agendapunten zijn onder andere het Songfestival, de optocht en carnaval. Op deze avond begint ook de voorverkoop van het Songfestival dat op zaterdag 27 januari gehouden wordt.

Voorverkoop Songfestival

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert op zaterdag 27 januari het jaarlijkse Songfestival in Den Bolder in Waspik. De vrije kaartverkoop begint op vrijdag 5 januari om 20.30 uur bij het Maonberaod in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. Kaarten zijn ook te reserveren via [email protected]. Kaarten kosten 5 euro. Toegang is vanaf 16 jaar. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Inschrijven optocht

WASPIK – De inschrijving voor de optocht die op zondag 11 februari door de Waspikse straten trekt, is gestart. Via de website van Stichting Jeugdcarnaval Waspik is het inschrijfformulier te downloaden. Mensen die geen internet hebben, kunnen contact opnemen met Bart Zijlmans: tel. 0416-311260. Inschrijven kan tot donderdag 8 februari 18.00 uur. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Inschrijven Waspikse Dorpsquiz

WASPIK – Op zaterdag 6 oktober wordt de eerste Waspikse Dorpsquiz (DWDQ) gehouden. Inschrijven is vaaf 1 januari mogelijk. Dit kan alleen met het formulier op de site van DWDQ. Alle verdere informatie zoals het reglement en betaalwijze is hier te vinden. Een team bestaat uit minimaal 8 personen; geen maximum. Meer informatie via www.waspiksedorpsquiz.nl.

Blik op Waalwijk

WASPIK – De werkgroep Erop uit in Waspik houdt op vrijdag 19 januari een filmmiddag in Den Bolder in Waspik. De film Blik op Waalwijk, vervaardigd in het kader van 700 jaar Waalwijkse stadsrechten, begint om 11.00 uur. Dan is er een lunch waarna de film om 12.00 uur vervolgd wordt met Oorlog en bevrijding. Deelname inclusief lunch kost 5 euro. Aanmelden kan tot 11 januari bij Den Bolder via 04160311346.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 7 januari een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Kortleve uit Veenendaal.

Sponsorloop

WASPIK – Op zaterdag 13 januari wordt door de deelnemers van Team de Cloe van Alpe d’HuZes een sponsorloop georganiseerd in Waspik. Een route van 14 kilometer mag wandelend of hard lopend worden afgelegd met start en finish Carmelietenstraat 41. Er kan tussen 12.30 en 13.00 uur gestart worden. Het inschrijfgeld van € 7,50 per deelnemer komt geheel ten goede aan Alpe d’HuZes/KWF-kankerbestrijding. Aanmelden kan via [email protected]; geef aan of je meedoet als wandelaar of hardloper.

Tonpratersgala

WASPIK – Op zaterdag 13 januari organiseert Den Bolder in Waspik het Tonpratersgala nieuwe opzet. Waar voorheen enkel tonpraters van buiten Waspik werden aangetrokken om het publiek te vermaken, zal dit jaar ook plaatselijk talent in de ton stappen. In de ton staan Cees Coolen, Wichard de Benis, Marie Antoinette Rekkers, De Foute Mannen, Tinus Plotseling, Jan Schellekens en René van Boxtel. De avond begint om 20.00 uur; kaarten zijn à 8,50 euro te koop bij Den Bolder en via www.denbolder.nl. Na afloop is het feest met een carnavals-DJ.

Nieuwjaarsconcert

WASPIK – Het Nieuwjaarsconcert van Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak wordt gehouden op zondag 14 januari in Den Bolder in Waspik. Het concert begint om 13.00 uur; de toegang is gratis. Het concert onder leiding van dirigent Robert van Enschot staat in het teken van Walsen met een knipoog. Na het concert is er gelegenheid om elkaar het beste voor 2018 toe te wensen. Dit alles in een ongedwongen sfeer. Meer informatie is te vinden op www.harmoniewaspik.nl.

Karton in kunst

WASPIK – Kunstenaars Lya van Irsel, Jeanne Ripzaad en Betty Braaksma exposeren tot 24 januari in Galerie Den Bolder in Waspik. Het gaat om een gevarieerde expositie waaien het gebruik van karton centraal staat. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Cookieinstellingen