Katje uit Kaatsheuvel mishandeld en bekogeld met vuurwerk

Foto: Dierenbescherming

Ieder jaar rond oud en nieuw vraagt de Dierenbescherming aandacht voor het gebruik van vuurwerk en wat dit met de dieren doet. Helaas voor katje Lilo is het toch weer fout gegaan. Deze maand is Lilo in Kaatsheuvel zwaar mishandeld en bekogeld met vuurwerk.

Lilo heeft waarschijnlijk een tijdje uit angst geschuild. Wat zal ze bang zijn geweest. Ze heeft zich pas een week later weer laten zien. Ze zag zwart van het roet en had een enorm trauma aan haar bek. Gelukkig hebben mensen haar opgepakt en naar een dierenarts gebracht.

De kat heeft de naam Lilo gekregen. Ze had een chip, maar dit heeft helaas niet geleid tot een terugkeer naar de oude eigenaar. Wel is bekend dat Lilo al de prachtige leeftijd heeft van 12 jaar.

Lilo heeft al een operatie aan haar kaak ondergaan bij Dierenkliniek Den Herd in Tilburg en zal hier nog enige tijd blijven voor herstel voordat ze naar Dierenopvangcentrum De Doornakker gebracht wordt. Het is een tierig beestje met tot nu toe een spoedig herstel.

De Dierenbescherming doen hun best om Lilo helemaal de oude te laten worden. Wil jij het herstel van Lilo financieel ondersteunen? Alle donaties hoe klein dan ook zijn welkom op NL95RABO0136155596 tav DOC De Doornakker onder vermelding van “herstel Lilo”.

Kijk voor tips voor je huisdier met oud en nieuw eens op: www.dierenbescherming.nl/vuurwerktips

Bron: Dierenbescherming

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden