Rabobank investeert € 350.000,- in de Langstraat

Foto: Alexander de Peffer

De ledenraad van Rabobank De Langstraat heeft ook in 2017 het totaal beschikbare bedrag van € 350.000,- voor het Rabobank Stimuleringsfonds weten te besteden. Middels het Stimuleringsfonds stelt Rabobank De Langstraat jaarlijks een gedeelte van de winst, het coöperatief dividend, beschikbaar aan verenigingen en stichtingen die met vernieuwende initiatieven de Langstraat sterker maken.

Peter Konijnenburg, directievoorzitter van Rabobank De Langstraat, licht toe: “We steunen initiatieven waarbij ons netwerk, onze kennis of een financiële bijdrage nodig is. We zijn hierbij op zoek naar innoverende ideeën die een steuntje in de rug nodig hebben om het initiatief van de grond te krijgen. Een bijdrage vanuit het Stimuleringsfonds moet een duurzaam karakter hebben, met als doel het initiatief zelfredzaam te maken. Omdat we een coöperatie zijn en de stem van onze leden ook hierin belangrijk vinden, beslist een commissie bestaande uit ledenraadsleden over de aanvragen. Zij bewaken de kwaliteit en toegevoegde waarde van de aanvragen. Daarbij houden zij rekening met de maatschappelijke thema’s waarvan uit onderzoek is gebleken dat deze belangrijk zijn voor de regio om verder te versterken. Deze thema’s zijn Bereikbaarheid, Arbeidsmarkt en Leefklimaat.”

Toezeggingen in 2017

Verenigingen en stichtingen of initiatieven die in 2017 een bijdrage kregen zijn: RKDVC (Drunen), Klussen Diensten Centrale (Kaatsheuvel), Halve Zolen Festival (Waspik), Gildenbond (Kaatsheuvel), Dichterbij Waalwijk, VV Desk (Kaatsheuvel), Voor het Voetlicht (Waalwijk), Stichting Wereldboom (Waalwijk), Zwembad N-Joy (Drunen), LTC Achter de Bogen (Elshout), Goed vertoeven in de Vrijhoeve (Sprang-Capelle), Scouting P.S.G. (Loon op Zand), VV Baardwijk (Waalwijk), Jongerencentrum Tavenu (Waalwijk), Buurtschap Gasthuisstraat – West (Kaatsheuvel), Kwiek Beweegroute Molenwijck (Loon op Zand), Energieopwekkende speeltuin (Waalwijk-Noord), Klimtoestel aan de Schelde (Kaatsheuvel), SC Elshout – gymnastiekvereniging (Elshout), Stichting Waalwijk Co2 vrij (Waalwijk), Muziektheater Langstraat (Waalwijk), St. Jeugdpret (Kaatsheuvel), KGV (Kaatsheuvel), Moers Belang (De Moer), Inloophuis Toon (Waalwijk), Faunapaal (Waalwijk), De Kansenfabriek (Waalwijk), De geheugenwerkplaats (Loon op Zand), Stichting Verkeersregelaars (Loon op Zand), Krijg de Kleertjes (Elshout), WetBlue (Waalwijk), Grip op Geld (Langstraat), Day for change (Langstraat)

Werkt u aan een vernieuwend initiatief dat de Langstraat sterker maakt?

Ook in 2018 stelt Rabobank de Langstraat € 350.000,- beschikbaar via het Rabobank Stimuleringsfonds. De eerste vergadering van de commissie staat gepland op dinsdag 27 februari. Aanvragen dienen uiterlijk 30 januari ingestuurd te worden via het online aanvraagformulier op rabobank.nl/delangstraat. Hier is ook meer informatie te vinden over het Stimuleringsfonds. Voor vragen over het Stimuleringsfonds kunt u terecht bij Maaike van Esch en Caroline van der Burg van de afdeling Marketing & Communicatie via (0416) 66 91 00.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen