Knallend eindejaarsevenement gilde St. Crispinus & St. Crispinianus van Besoijen

Foto: Gilde

Op zondag 17 december heeft bij het gilde St. Crispinus & St. Crispinianus van Besoijen weer het jaarlijkse eindejaarsevenement het “knallen op de (kerst)ballen” plaatsgevonden.

Tijdens dit evenement is geschoten om de Besoijense kerstbokaal en diverse andere prijzen. Bij deze luchtgeweerwedstrijd is per toerbeurt door de deelnemers op linten geschoten. Degene die het lint door midden schiet wint de bij het lint behorende prijs. Hierdoor heeft een ieder evenveel kans om een prijs te winnen. Met een deelname van meer dan 40 schutters en daarbij opgeteld een aantal andere belangstellenden, waaronder drie echte herders, welke samen met hun schapen naar het gildeterrein zijn gekomen, was sprake van een bijzondere goede opkomst. Na een leuke wedstrijd met zowel jonge als oudere deelnemers en vooral een gezellig samenzijn is de familie Bonninga met de Kerstbokaal en de bijbehorende kalkoen huiswaarts gekeerd.

Luchtgeweerschieten

Bij het reguliere luchtgeweerschieten wordt er op een 10 meter binnenbaan uit de vrije hand of opgelegd geschoten waarbij iedere schutter 3 kaarten met daarop vijf rozen schiet waarop scores van 0 t/m 10 gehaald kunnen worden. De twee beste kaarten tellen mee voor het resultaat, zodat in totaal maximaal 100 punten per schietbeurt geschoten kunnen worden.

Kennis maken met het luchtgeweerschieten

Belangstellenden welke graag een keer kennis komen maken met de gildebroeders en hun activiteiten, welke onder andere bestaan uit het geweerschieten op de wip, het luchtgeweerschieten zijn op zondagen vanaf 11.00 uur van harte welkom op het schietterrein van het gilde wat is gelegen achter de gebouwen van Plastica plaat aan de Industrieweg 94 in Waalwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen