Sneeuwbuien verwacht de komende dagen

Foto: Pixabay.com

De komende dagen wordt het guur weer en is er kans op (natte) sneeuw.

Morgen trekt er een gebied met buien over het land. Aanvankelijk valt uit deze buien regen, maar in de loop van de ochtend krijgen de buien steeds meer een winters karakter. Hierbij is kans op hagel, natte sneeuw en onweer. De kans op een wit landschap is het grootst in de Limburgse heuvels.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag weten winterse buien ons land nog steeds te vinden. Er is vrij veel bewolking. De minima komen uit op -1 graad in Limburg tot +2 graden in Noord-Holland en op de Wadden. Door winterse buien, maar ook door bevriezing kan het glad zijn.

Ook zaterdag verloopt guur en wisselvallig. Er trekken geregeld winterse buien over het land met daarbij hagel en natte sneeuw. Bovendien is kans op een klap onweer. Plaatselijk kan het even wit en glad worden. De maximumtemperatuur ligt tussen 2 graden in Zuid-Limburg en 5 in Noord-Holland. Tijdens winterse buien daalt het kwik tot dicht bij het vriespunt. Voor het gevoel is het opnieuw een koude dag met een gevoelstemperatuur van -2 tot -5 graden. Vooral tijdens natte-sneeuwbuien voelt het ijskoud aan. De westen- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Zondag start met enkele buien. Tussen de buien door schijnt de zon. Aan het eind van de ochtend neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Een neerslaggebied nadert ons land en daarbij kan het in de middag flink sneeuwen. De kans op sneeuw is nu het grootst ten noorden van de grote rivieren. Er kan een pak sneeuw vallen van 5-8 cm! De meeste neerslag trekt pas aan het eind van de avond weg. In de sneeuw daalt het kwik naar waarden rond 0 graden. In het zuiden is het een paar graden warmer.

De dagen daarna blijft het licht winters. Dagelijks is kans op sneeuwbuien waardoor het tijdelijk wit kan worden. Overdag dooit het licht met temperaturen van 2-4 graden. ’s Nachts vriest het een paar graden. Waar nog sneeuw ligt kan het zelfs matig vriezen. Het winterse weertype lijkt nog tot het eind van de week aan te houden.

Bron: weeronline.nl

article
70953
Sneeuwbuien verwacht de komende dagen
De komende dagen wordt het guur weer en is er kans op (natte) sneeuw. Morgen
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20171207/sneeuwbuien-verwacht-de-komende-dagen/
2017-12-07T21:00:14+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/01/12223416/sneeuw.jpg
Nieuws