Alpe d’HuZes team “You never Wo(l)k alone” Kick off avond

Foto: Alpe d’HuZes team “You never Wo(l)k alone”

Jaarlijks krijgen in Nederland zo’n 100.000 mensen de diagnose kanker. In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door de kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zo veel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het onmogelijke te verleggen.

Team “ You never Wo(l)k alone” bestaat uit 12 vrienden die op 7 juni 2018 gezamenlijk hun ongeneselijke zieke vriend Jasco van Wijk naar de top willen gaan brengen. Bij Jasco werd in Juli 2015 slokdarmkanker geconstateerd. Na een traject van bestraling, chemo en een zware operatie werd hij schoon verklaard. Via lotgenoten kwam hij in contact met het Alpe d’HuZes evenement. De voorinschrijving voor 2017 was al snel een feit. Helaas kwamen er in april van dit jaar weer gezondheidsklachten en kreeg hij het slechte nieuws dat de kanker terug was en niet meer te genezen is. Door dit nieuws en het feit dat hij steeds zwakker werd, was het niet mogelijk om deel te nemen. Door een initiatief van vrienden en familie werd het voor Jasco en zijn vrouw toch mogelijk gemaakt om bij de Alpe d’HuZes aanwezig te kunnen zijn, alwaar een vriendin de berg heeft bedwongen voor hem.

Met het motto “Onmacht maakt kracht” en “Opgeven is geen optie” ingedachte, wil Jasco samen met zijn team in 2018 de legendarische Alpe d’Huez zelf gaan bedwingen. Met als doel herinneringen creëren , alle mensen die nog strijden een hart onder de riem te steken, alle mensen die de strijd helaas hebben verloren te herdenken, maar vooral het gemeenschappelijk doel, zoveel mogelijk geld inzamelen voor het bevorderen en ondersteunen van (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker.

Op vrijdag 8 december a.s. presenteert het team zich aan het publiek. Vanaf 20.00 uur bent U van harte welkom in Café Post Besoyen aan de Grotestraat 31 te Waalwijk. Onder het genot van een hapje en drankje, zal het team U graag van informatie voorzien over Alpe d’HuZes en alle andere acties die zij organiseren. Omstreeks 23.00 uur zal er nog een optreden plaats vinden van zanger Robin van Herwijnen.

Komt U ook? Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden en ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn, want opgeven is geen optie!

 

article
70922
Alpe d’HuZes team “You never Wo(l)k alone” Kick off avond
Jaarlijks krijgen in Nederland zo’n 100.000 mensen de diagnose kanker. In de strijd tegen kanker
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20171206/alpe-dhuzes-team-you-never-wolk-alone-kick-off-avond/
2017-12-06T18:29:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/12/06182712/IMG-20170531-WA0005.jpg
Nieuws