Waalwijk herdenkt en gedenkt tijdens Lichtjestocht op 15 december

Foto: Lowie van Gorp

WAALWIJK – De Lichtjestocht was vorig jaar een van de hoogtepunten van het evenement Kersthuis 2016. De organisatie sprak de hoop uit dat de tocht een traditie zou gaan worden in Waalwijk. Die hoop bleek niet ijdel. Op vrijdag 15 december staat Waalwijk opnieuw in het teken van de Lichtjestocht.

Deze tweede editie zou, net als de eerste, georganiseerd worden door Inloophuis Toon. De vrijwilligers van Toon hebben dezer dagen echter de handen vol aan de verhuizing naar hun nieuwe huis in de Jan de Rooystraat. De Vrienden van Sint Jan en jongerencentrum De Tavenu hebben nu met steun van de gemeente Waalwijk de handschoen opgepakt en hun schouders onder de organisatie van de Lichtjestocht 2017 gezet.

De tocht is een moment van bezinning in de aanloop naar de feestelijke kerstdagen en de jaarwisseling. De deelnemers aan de wandeling krijgen de gelegenheid om hun overleden geliefden te herdenken en te gedenken. De wandelaars worden om 18.45 uur verwacht in de kerk van St. Jan. Daar kunnen ze voor 2 euro een lichtje kopen. Ook is er gratis chocolademelk verkrijgbaar.

De start is omstreeks 19.00 uur. De tocht voert vanaf de kerk door de Hooisteeg, de stadstuin, Winterdijk, Poststraat, Grotestraat, het Wandelpark en weer Grotestraat naar het Raadhuisplein. De route wordt sfeervol aangelicht en op verschillende locaties zijn muzikale intermezzi. Op een podium op het Raadhuisplein worden gedichten voorgelezen en wordt stemmige muziek ten gehore gebracht.

Bij het podium komt een groot led-scherm waarop foto’s te zien zijn van overledenen die speciaal herdacht worden. Wie een geliefde op deze manier wil herdenken, kan tot uiterlijk donderdag 14 december 20.00 uur foto’s (jpeg-bestand) met een korte tekst mailen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen