Wollukse Kwis: hoe breder je team, hoe groter de kans op succes

Foto: Wollukse Kwis

De eerste teams hebben zich al ingeschreven, de jacht op sponsors is geopend en de vragen en opdrachten zijn in de maak. De Wollukse Kwis, die zaterdag 5 mei 2018 zijn première gaat beleven, staat op de rails.

En hoewel de datum nog ver lijkt, dendert de trein verder richting eindstation. De Stichting Wollukse Kwis beseft dat als geen ander en werkt inmiddels keihard aan een leerzaam, leuk en vooral spannend WK-programma. Wie mee wil doen, wordt aangeraden niet te lang te wachten. Het advies van de stichting: stel een team samen van tien tot vijftien mensen, met zo breed mogelijke capaciteiten. Niet alleen wijsneuzen uit het pubkwiscircuit, maar bijvoorbeeld mensen die handig zijn met internet en jongeren met fysieke vaardigheden, want de stichting wil al wel verklappen dat er op 5 mei ook een aantal sportieve hoogstandjes worden verwacht.

Teams kunnen zich tot 1 maart inschrijven. De stichting adviseert mensen daarom niet te lang te wachten met het samenstellen ervan. Hoe slimmer een team immers is samengesteld, hoe groter de kans op succes. De stichting hoopt dat families en vriendengroepen hun krachten gaan bundelen om mee te doen. Maar ook teams van Waalwijkse sportverenigingen kunnen de kern gaan vormen van WK-teams. De stichting gaat binnenkort ook flyers en posters verspreiden om de aandacht op het komende evenement te richten. Inschrijven kost 50 euro per team.

Tijdens de Wollukse Kwis mogen de teams alles uit de kast halen. In tegenstelling tot zoals het er bij een ‘normale‘ pubkwis aan toegaat, betekent dat dat er ook gebruik mag worden gemaakt van het internet. De vragenmakers houden daar terdege rekening mee. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat vragen enigszins cryptisch worden geformuleerd, om te voorkomen dat het antwoord met twee seconden googelen op te sporen is.

Hoewel de historie van Waalwijk ongetwijfeld een grote plaats in gaat nemen in het vragenpalet, probeert de vragencommissie ook hier zo breed mogelijk te werk te gaan. Sport, kunst en cultuur, milieu en natuur, ze zullen ook een plaats krijgen. Een groot deel van de kwis zal echt Wolluks zijn maar er is nadrukkelijk ook ruimte voor vragen met een meer algemeen karakter. En de WK zal ook deels bestaan uit beeld- en geluidsvragen en –opdrachten. Langstraat FM zal die avond een uitzending verzorgen met vragen en opdrachten.

Teams kunnen hun thuisbasis letterlijk thuis vestigen, maar bijvoorbeeld ook in een horecazaak in het centrum. Dat kan handig zijn omdat tijdens de WK een aantal locaties in het centrum moet worden bezocht om daar opdrachten te vervullen en vragen te beantwoorden. Teams kunnen zelf beslissen hoeveel mensen ze daar naartoe sturen. Een team hoeft niet de hele tijd bij elkaar te blijven. Als ze eenmaal beschikken over het kwisboek, dat vlak voor de start aan de teamcaptains zal worden uitgereikt, kunnen ze zelf hun tactiek. Wie buigt zich thuis over welke vragen? Wie gaat de deur uit? Wie luisteren er naar de radio? Waar leggen we onze prioriteiten? Hoe zorgen we ervoor dat we op tijd klaar kunnen zijn en het ingevulde kwisboek op tijd (23 uur!) weer inleveren?

De teams zullen op 5 mei vanaf 18 uur in actie komen. De WK-captains worden een uurtje eerder uitgenodigd om instructies te ontvangen en het kwisboek op te halen.

Inschrijven kan alleen via de website www.wolluksekwis.nl, waar tevens andere informatie over de WK te vinden is. Er is tevens een facebookpagina in het leven geroepen.

 

article
68855
Wollukse Kwis: hoe breder je team, hoe groter de kans op succes
De eerste teams hebben zich al ingeschreven, de jacht op sponsors is geopend en de
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20171103/wollukse-kwis-hoe-breder-team-hoe-groter-kans-op-succes/
2017-11-03T11:14:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/09/27104114/wollukse-kwis.png
Nieuws