Schakelring deelt kennis over Parkinson

‘Weten wat Parkinson is en wat het van mij en de ander vraagt’, gaf een cliënt van Schakelring terug als antwoord op de vraag wat we voor hem konden betekenen. Om deze reden organiseerde Schakelring op 5 oktober een Inspiratiedag Parkinson voor ruim 100 medewerkers, vrijwilligers, cliënten, hun partners en andere geïnteresseerden.

‘Een Parkinsoncliënt woont vaak lange tijd zelfstandig met ondersteuning van naasten, de huisarts, therapeuten en specialisten in het ziekenhuis’, vertelt Parkinsonverpleegkundige Bert Scholten van Schakelring. ‘Als thuis wonen niet meer gaat en mensen bij Schakelring komen wonen, merkten we al snel dat het nodig is om kennis over de complexe ziekte breed in de organisatie te delen. Daarom organiseert Schakelring regelmatig workshops en een grootschalige Inspiratiedag voor medewerkers, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers als afgelopen donderdag.’

De Inspiratiedagen zijn inmiddels een begrip bij Schakelring. Aan de Inspiratiedag Parkinson gingen vier andere Inspiratiedagen over Dementie en Palliatieve zorg vooraf. Opleidingsadviseur Mirjam van Hest: “Het succes zit in het thema in combinatie met praktijkgerichte informatie, interactie en leergierigheid van de aanwezigen.” Altijd staat een thema centraal met als doel om kennis te delen, te inspireren en medewerkers, vrijwilligers en – bij de Inspiratiedag Parkinson ook familie/mantelzorgers – van de nodige informatie te voorzien om in de praktijk in te kunnen zetten ten gunste van de bewoner of cliënt.

Wilt u meer weten over Parkinson of de Inspiratiedagen? Neem contact op met Schakelring via 0416-671200. Ook voor vragen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, kunnen cliënten en hun partners bij Schakelring terecht. Met gespecialiseerde verpleegkundigen en fysio- en ergotherapeuten in huis, groepstrainingen, ondersteuningsprogramma’s voor partners en de mogelijkheid tot wonen is Schakelring een waardevolle schakel in het brede zorgnetwerk van een Parkinsoncliënt.