Ticketverkoop Huis van Sinterklaas gestart

Foto: KCW

Sinterklaas logeert ook dit jaar weer een tijdje in het Huis van Waalwijk. Het bevalt de Goedheiligman zelfs zo goed dat hij nog een paar daagjes langer blijft. Van maandag 20 november tot en met zaterdag 2 december zal het Huis van Waalwijk daarom weer ‘Huis van Sinterklaas’ heten. De ticketverkoop is van start gegaan.

Op doordeweekse dagen zijn er rondleidingen voor schoolklassen. Op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en in het weekend kunnen kinderen met hun ouders het Huis van Sinterklaas bezoeken. Net als de voorgaande jaren kunnen kinderen onder meer zien waar Sinterklaas en de Zwarte Pieten slapen, maar ook hoe pepernoten worden gemaakt. En natuurlijk ontbreekt de pakjeskamer niet.

Muziek

Elk jaar mogen er ander Zwarte Pieten mee met Sinterklaas naar Waalwijk. Zo waren er vorig jaar veel Pieten die toneel konden spelen. Dit jaar zullen er juist veel muziekpieten zijn. Sinterklaas en de Pieten hopen daarom dat er dit jaar extra veel gezongen gaat worden in hun tijdelijke huis in Waalwijk! Speel je een instrument? Laat het Sinterklaas of de Pieten even weten!

Kaartjes

Om te zorgen voor een goede spreiding van het bezoek, moet u de komst van uw kroost vooraf aanmelden. Dat kan via de website www.huisvansinterklaaswaalwijk.nl Daar is de online kaartverkoop inmiddels van start gegaan. Voor kinderen bedraagt de entree € 1,50, volwassenen betalen € 3,00. Elk kwartier start er een nieuwe rondleiding. Elke rondleiding duurt een uur en eindigt met een bezoek aan Sinterklaas in zijn werk en slaapkamer. Per rondleiding is plaats voor dertig deelnemers.

Vorig jaren waren er 4.000 bezoekers waarvan zo’n 3.000 gelovige zielen. Omdat het aantal dagen verder is uitgebreid, is er nu capaciteit voor ongeveer 5.000 bezoekers. Om zeker te zijn van uw kaartjes, is het raadzaam snel te reserveren.

Op woensdagmiddag 18 oktober worden er op het Kunstencentrum ook kaartjes verkocht tijdens de KCW Vakantieclub. Op die middag zijn er leuke activiteiten voor kinderen: zangbattle (muziek), Photoshoot (fotografie) en hiphop day (dans) Meer informatie en inschrijven hiervoor: www.kunstencentrumwaalwijk.nl

Samenwerkingsproject

Het Huis van Sinterklaas Waalwijk is een initiatief van Kunstencentrum Waalwijk en de stichting Huis van Waalwijk in samenwerking met vele vrijwilligers en organisaties als Intochtcomité Sinterklaas Waalwijk, de Tavenu, de gemeente Waalwijk, de Rooi Pannen, de Met, alsmede een groot aantal ondernemers die blijven geloven in Sinterklaas (en waar Sinterklaas hen dankbaar voor is …!). Wilt u ook vrijwilligerswerk doen of speelt u een muziekinstrument? Laat het ons weten via [email protected]