Grote stadskwis op zaterdag 5 mei speelt zich op meerdere locaties af

Foto: Wollukse Kwis

Achter de schermen wordt er al hard aan gewerkt: de eerste Wollukse Kwis, te spelen op zaterdag 5 mei 2018. Teams die mee willen doen, kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Een deel van de kwis zal zich op diverse locaties in de stad afspelen, los van de thuisbasis die de teams kiezen. Een week na de kwis is er een grote feestavond in het centrum gepland, waar de winnaar bekend zal worden gemaakt.

De inmiddels opgerichte Stichting Wollukse Kwis adviseert wie mee wil doen aan het komende spektakel teams van tien tot vijftien personen samen te stellen. Liefst zo divers mogelijk van samenstelling: jong en oud, denkers én doeners, zodat de teams beschikken over zoveel mogelijk kennis en vaardigheden. De Wollukse Kwis zal voor een groot deel over Waalwijkse zaken gaan, maar ook ruimte bieden aan meer algemene vragen en opdrachten.

De stichting, onder voorzitterschap van Inge Kleijngeld, heeft een aantal locaties op het oog waar de deelnemers op de dag van de kwis opdrachten moeten gaan vervullen. Het gaat om het Huis van Waalwijk, de Bibliotheek Waalwijk, het Parkpaviljoen, Atelier Winterdijk30b, het RKC-stadion, het Kunstencentrum en de Sint Jan. Daarnaast zal een speurtocht door het Waalwijkse centrum onderdeel uitmaken van de gang langs de diverse locaties die de teams die dag gaan maken.

De teams krijgen op de speeldag een kwisboek mee waar alle vragen en opdrachten in staan. Ze kunnen aan de hand daarvan zelf hun tactiek en strategie bepalen. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig dat een compleet team de locaties in de stad bezoekt. Slimmer is het misschien een deel van het team op de thuisbasis door te laten werken terwijl andere teamleden de deur uit gaan. Niet alleen kennis en vaardigheden maar ook een slimme aanpak en een goede taakverdeling kunnen de teams derhalve punten opleveren.
De stichting zal naarmate de vragen en opdrachten concretere vorm krijgen, deze opzet komende maanden steeds verder toe gaan lichten. Teams kunnen zich dan alvast voorbereiden op wat komen gaat.

Meedoen aan de Wollukse Kwis kost 50 euro per team. De stichting zoekt ook sponsors. Teams die zich willen inschrijven en sponsors kunnen zich aanmelden via de website www.wolluksekwis.nl.

article
66553
Waalwijk krijgt zijn eigen WK
Achter de schermen wordt er al hard aan gewerkt: de eerste Wollukse Kwis, te spelen
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20170927/grote-stadskwis-op-zaterdag-5-mei-speelt-zich-op-meerdere-locaties-af/
2017-09-27T10:41:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/09/27104114/wollukse-kwis.png
pubquiz, stadquiz, stadskwis, Waalwijk
Nieuws