Hart van Nederland bezoekt SG de Overlaat vanwege actie voor Danaé Ligtvoet

Klas 2GTB
Foto: SG De Overlaat

Een spannende dag voor de klasgenoten (2GTb) van Danaé van SG de Overlaat. Deze geven vandaag een interview aan Hart van Nederland SBS 6 over de inzamelingsactie t.b.v. onderzoek naar Anti-NMDA. Ook willen deze vrienden en vriendinnen van Danaé met dit item aandacht vragen voor deze zeldzame auto-immuun ziekte.

Danaé Ligtvoet zit in klas 2GTb en is ernstig ziek. Ze heeft Anti-NMDA . Dit is een zeer zeldzame hersenaandoening waarbij delen van de hersenen ontstoken raken. De gevolgen hiervan zijn groot: Danaé kan bijvoorbeeld niet goed bewegen, ziet vaak slecht, heeft geheugenproblemen, kan niet goed lezen en herkent veel gewone dingen niet, zoals regen of het rijden in een auto.

Omdat deze aandoening zo zeldzaam is, is er nog maar heel weinig onderzoek naar gedaan. Haar klasgenoten willen heel graag dat Danaé weer beter wordt en zamelen daarom geld in ten bate van het onderzoek naar haar ernstige ziekte.

Help mee!

Door het verzamelen van zoveel mogelijk lege flessen hopen de klasgenoten veel geld op te halen. Geld doneren mag ook! Via de site kan er gedoneerd worden: www.anti-nmda.nl.

article
61894
Hart van Nederland bezoekt SG de Overlaat vanwege actie voor Danaé Ligtvoet
Een spannende dag voor de klasgenoten (2GTb) van Danaé van SG de Overlaat. Deze geven
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20170620/hart-nederland-bezoekt-sg-overlaat-vanwege-actie-danae-ligtvoet/
2017-06-20T15:56:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/06/20155425/overlaat.jpg
Nieuws