Waarschuwing voor virus in video van ski-ongeval Michael Schumacher is achterhaald

Foto: pixabay.com

De waarschuwing over het filmpje van het ongeval van Michael Schumacher is weer opgedoken. Het gaat hier nog steeds om een achterhaalde waarschuwing. Het heeft dan ook geen zin om deze waarschuwing te delen.

In januari 2014 circuleerde een link die een “exclusieve video” zou tonen van het ski-ongeval van Michael Schumacher, maar in werkelijkheid een virus betrof die zich op deze manier tracht te verspreiden. Kort nadien begonnen er waarschuwingen voor deze neplinks te circuleren. Hoewel deze waarschuwingen in de meeste gevallen wel gerechtvaardigd waren, zijn deze inmiddels echter niet meer actueel. De neplinks circuleren immers al heel lange tijd niet meer.

Hoewel dit virus dus wel degelijk heeft bestaan, is er momenteel geen enkele aanwijzing meer dat het nog steeds zou circuleren. De frauduleuze neplink doet al enkele jaren niet meer de ronde, gezien het ongeval van Schumacher niet meer actueel is. Frauduleuze nepvideo’s zullen zich immers richten tot wat er zich op dat moment in de actualiteit afspeelt, omdat ze hiermee op een betere verspreiding kunnen rekenen. Niettemin blijven sommige versies van de waarschuwing nog steeds wel circuleren. Hoewel het inderdaad een zinvol advies om niet te klikken op zulke dubieuze links, en de circulerende waarschuwing goed bedoeld is, is deze nu niet langer actueel en is het verspreiden ervan dan ook geheel zinloos.

Bron: De Hoax-Wijzer