Aannemersbedrijf Van Wijlen geeft Johan Kuijsten een baan

Foto: WML

Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle is al jaren een goede relatie van WML Facilitair. Niet alleen vullen ze elkaar aan op het gebied van groenwerkzaamheden, ook hebben ze elkaar gevonden wat betreft personeel. Per 8 mei is een van de WML medewerkers, Johan Kuijsten, namelijk gestart bij Van Wijlen als terreinmedewerker.

Sociaal ondernemen

Aannemersbedrijf Van Wijlen hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit zie je terug in hun certificering voor de CO2-prestatieladder en de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) waar ze de hoogste trede hebben behaald. In het kader van sociaal ondernemen hebben zij binnen hun organisatie een werkplek gecreëerd voor iemand met een zwakkere arbeidsmarktpositie. Deze werkplek is door WML Facilitair ingevuld in samenwerking met Baanbrekers.

Goede match

WML Facilitair heeft samen met Van Wijlen een functieprofiel opgesteld voor de vacature van terreinmedewerker. De wens van Van Wijlen was om deze functie in te vullen met iemand uit het doelgroepenregister van de Banenafspraak. De functie is flexibel in te vullen, afhankelijk van de mogelijkheden van de kandidaat. Van Wijlen verzorgt een veilige omgeving en goede begeleiding. WML Facilitair is samen met Baanbrekers op zoek gegaan naar een passende kandidaat, en die hebben we gevonden in Johan!

Johan is bijna 2 jaar actief geweest bij WML Facilitair als groenmedewerker. Hiervoor had hij een bijstandsuitkering en geen werk. Bij WML Facilitair heeft hij laten zien dat hij een betrouwbare kracht is, die gemotiveerd is om te werken en die graag de handen uit de mouwen steekt. Tijdens de eerste kennismaking met Aannemersbedrijf Van Wijlen was er gelijk een klik. Na een paar dagen proefdraaien, werd vanuit beide kanten bevestigd dat het een goede match was. Johan heeft daarom per 8 mei een contract aangeboden gekregen bij Van Wijlen.

Het doel is uitstroom

WML Facilitair en Baanbrekers streven er samen naar om mensen in een zo regulier mogelijke omgeving te laten functioneren op een zo hoog mogelijk niveau. Dit is maatwerk en voor iedereen ligt de lat op een ander niveau. Johan heeft zich twee jaar kunnen ontwikkelen bij WML Facilitair en was helemaal klaar om de stap te maken naar een nieuwe werkgever. Wij hebben hiermee ons doel bereikt, uitstroom naar de reguliere markt. We hopen dat steeds meer ondernemers het voorbeeld van Aannemersbedrijf Van Wijlen zullen volgen.

Meer weten over de mogelijkheden tot samenwerken met WML Facilitair en Baanbrekers? Neem contact op met de WML accountmanagers via 0416-671000.

Bron: WML Facilitair


  • Volg Waalwijk.nieuws.nl nu ook via de Enjoj appen maak wekelijks kans op leuke prijzen! Met de Enjoj app is het mogelijk om pushmeldingen in te stellen. Zo blijf je snel op de hoogte van de belangrijkste berichten.
  • Ben je ondernemer? Schrijf je dan in bij Langstraat Business Connect(LBC)! Op 20 juni start LBC met de eerste bijeenkomst in het Witte Kasteel in Loon op Zand.