Bijna 1000 wandelaars actief bij 49ste Fellenoordtocht

Foto: WSV

In het weekend van 8 en 9 april werd door WSV “Waalwijk’82”de 49ste Fellenoordtocht gehouden. Mede door het mooie weer was het een succesvol evenement.

Na weken van voorbereiding was het vorig weekend dan zover. Het draaiboek lag klaar. De routes waren vrijdag bepijld, de routebeschrijvingen waren gedrukt, de toiletten waren besteld, voor wat de catering betrof was alles in gereedheid gebracht.

De laatste voorbereidingen werden vrijdagavond getroffen: het inrichten van het startbureau, zodat alles gereed was om op zaterdagochtend de wandelaars ontvangen konden worden.

Overigens was het eerste jaar dat Partycentrum “Wijnand van Delft” de deuren openstelde om als startlocatie te dienen. Zowel de wandelaars als de wandelsportvereniging zelf waren zeer tevreden over de nieuwe startlocatie.

Om half 7 waren routecontroleurs vertrokken om de routes te controleren. Het komt nl. regelmatig voor, dat onverlaten pijlen verwijderen. Ook dit jaar waren er een aantal plaatsen waar herhaaldelijk pijlen vernieuwd dienden te worden. Een aantal wandelaars zijn, vanwege de ontbrekende pijlen (letterlijk) op het verkeerde pad terecht kwamen.

Tegen 8 uur stonden de wandelaars te trappelen om te vertrekken. Eenmaal vertrokken met een routebeschrijving bij zich vormde zich een sliert wandelaars, die via de woonwijk richting de bossen spoedde. Want de eerste groep wandelaars waren over het algemeen fanatieke wandelaars, die 40 of 30 km gingen afleggen.

Bijna 1000 wandelaars uit het gehele land waren naar Drunen getrokken, waar ze vanaf 8 uur in de ochtend van start konden gaan. De afstanden waar de wandelaars uit konden kiezen lagen tussen de 5 en 40 km.

De tocht voerde dwars door het natuurgebied “De Loonse en Drunense Duinen” met als centraal punt, en tevens een van de rustposten, de Fellenoordboerderij. Daar was het goed toeven vooral ook mede doordat de weergoden de wandelaars (en zeker ook de organisatie) goed gezind waren.

De wandelaars waren vol lof over de organisatie, de routes en de verzorging. En die lof gaat natuurlijk ook uit naar de het groot aantal leden van de vereniging die zich ingezet hebben.

Vanwege de MKZ in 2001 werd dat jaar de Fellenoordtocht afgelast, dus volgend jaar (pas) de 50ste editie van Fellenoordtocht, begin april 2018, worden georganiseerd.

Reacties