Regiotaxi en leerlingenvervoer verder als Regiovervoer Midden-Brabant

Foto: Pix4profs/Jan Stads

Regiovervoer Midden-Brabant. Dat is de nieuwe naam waaronder de regiotaxi en het leerlingenvervoer verder gaan. Bestuurders van acht gemeenten in Midden-Brabant en de provincie Noord-Brabant maakten dat gisterenmiddag bekend bij de ondertekening van het nieuwe contract.

De contracten die de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en de provincie met de huidige vervoerders hebben, lopen dit jaar af. Om te zorgen dat iedereen ook daarna gewoon naar het werk, school of andere activiteiten kan, was er een nieuwe aanbesteding. Dat leverde een nieuwe aanpak, een aantal nieuwe vervoerders en een nieuwe naam op.

Gebruikers

Voor de gebruikers van de regiotaxi betekent het dat vanaf 1 juni mogelijk andere taxibedrijven met andere chauffeurs en voertuigen de ritten uitvoeren. Ze betalen voortaan per kilometer. Wie reist vanuit de Wmo mag maximaal 25 kilometer reizen. Het leerlingenvervoer verandert per 1 augustus. Het streven blijft zoveel mogelijk een vaste structuur met vaste chauffeurs.

Er bestaat straks één loket voor onder andere het reserveren van een rit, informatie, advies en klachten: Regiovervoer Midden-Brabant. Gebruikers van de Regiotaxi en het leerlingenvervoer ontvangen deze week een brief met uitleg over wat de veranderingen voor hen betekenen. En waar ze terecht kunnen met vragen.

Centrale

Los van de vervoerders krijgt een andere partij de regie over het vervoer via een aparte centrale. Die regiecentrale, uitgevoerd door Personenvervoer Zuid-Nederland B.V. (PZN), kan de gemeenten onafhankelijk adviseren en helpen om het vervoer beter, slimmer en duurzamer te organiseren. De regiecentrale plant en reserveert ritten en behandelt klachten. Dit doen zij voor gebruikers van de Regiotaxi én het leerlingenvervoer.

Het nieuwe Regiovervoer Midden-Brabant gaat rijden onder de vlag van Bravo: Brabant Vervoert Ons. Onder die noemer verzorgen Arriva en Hermes al het busvervoer in Brabant. De provincie wil graag meer eenheid brengen in het totaalaanbod van (openbaar) vervoer in Brabant. Nu ook het Regiovervoer Midden-Brabant onder Bravo gaat rijden is daarin een nieuwe stap gezet.

Reacties