Waspikse Sabine Beens schittert in Nederlandse Theaters

Foto: Vanessa Wessels

Waspik – Sinds enkele jaren woont actrice Sabine Beens met haar man en twee kinderen in Waspik. Naar eigen zeggen “Voor de rust, het groen en de ruimte” en “We vinden het heerlijk hier”.

Foto: Susie Q Vintage Photography

Alhoewel Sabine haar wieg 34 jaar geleden (5 oktober 1982) in het Brabantse Roosendaal stond, heeft ze vóór haar komst naar Waspik maar liefst 15 jaar in Amsterdam gewoond. Hier studeerde ze, in 2003, ook af aan de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater. Jarenlang was zij in de veronderstelling en dacht ze dat ze de rest van haar leven zou slijten in onze hoofdstad. De baan van haar man, in het Belgische Antwerpen, droeg bij aan de wens, bij beiden, om een rustige plek tussen beide steden te zoeken in Brabant. “We hebben serieus overwogen om in Stampersgat te gaan wonen, maar kwamen tijdens onze zoektocht ons huis in Waspik tegen” aldus Beens.

Sabine heeft in de afgelopen jaren niet bepaald stil gezeten. De lijst met voorstellingen waar zij in heeft gespeeld is dan ook al aanzienlijk lang aan het worden. Zo speelde ze in 2006 – 2007 maar liefst 6 rollen in HONK!. Hiervoor sleepte ze zelfs een nominatie voor de Johnny Kraaijkamp Musical Award in de categorie “beste vrouwelijke bijrol” in de wacht. Verschillende rollen spelen is haar op het lijf geschreven. “Al snel werd het tijdens mijn studie duidelijk dat ik een komisch talent had, en ik word op de een of andere manier ook altijd gescout voor een rol in dat genre” zegt Sabine terugkijkende op haar carrière. “En dat terwijl ik kleine rollen en poëtische (zelfgeschreven) liedjes zingen eigenlijk nog veel leuker vind om te mogen doen”.

Een combinatie van beiden, de lach en de traan, liet ze zien in haar solo voorstelling “Ca Bien – one woman cabaret show” die tussen 2010 en 2013 volle zalen trok in de Nederlandse Theaters. Het is niet gemakkelijk om, als niet bekende Nederlander, publiek naar de zaal te trekken. Dus is Sabine blij verrast dat het haar toch gelukt is. “Ik loop er vaak tegenaan dat ik geen bekende Nederlander ben, niet dat ik die ambitie heb, maar het zou het wel makkelijker maken om publiek naar je voorstelling te krijgen”.

Sabine denkt er wel eens over na om aan omscholing te doen maar “Het feit dat ik al 17 jaar ervan rond kan komen en mooie rollen heb mogen spelen, dat ik een mooi leven heb. Dat maakt mij een gelukkig mens”.

Foto: Vanessa Wessels

Momenteel trekt Sabine Beens met de voorstelling “Boeing Boeing” van Theater van de Klucht langs de theaters, door heel Nederland.In deze komische voorstelling speelt zij samen met onder andere Bas Muijs, Mariska van Kolck en Arijan van Bavel.
Beens schittert avond na avond op het podium met de vertolking van haar, wederom komische, rol. “Ik vind het echt een feest om te spelen, in basis is het stuk heel goed geschreven. Het is niet voor niets de meest gespeelde klucht over heel de wereld. En ik speel de Duitse stewardess”. Het verhaal van Boeing Boeing is niet nieuw maar door het goede spel van de acteurs die dit herschreven stuk ten tonele brengen heeft de voorstelling al vele lovende kritieken mogen ontvangen. Meer informatie over deze voorstelling, speeldata etcetera, vindt u op http://www.theatervandeklucht.nl/.

Het is nu nog niet bekend wat Sabine zal gaan doen nadat Boeing Boeing voor de laatste maal is opgevoerd. Maar dat deze talentvolle actrice/zangeres ook in de toekomst in de theaters te zien zal zijn dat staat vast. “Ik ben nog lang niet klaar met het spelen van mooie rollen, en ik hoop er nog vele te mogen opvoeren in de toekomst. Ik heb in de afgelopen jaren zowat in elk Nederlands theater mogen staan, maar ik hoop dat er ooit een dag komt dat ik Carré aan dat lijstje toe mag voegen, dat zou een droom zijn die uitkomt”

Via haar website http://www.sabinebeens.nl kunt u haar blijven volgen in het verdere vervolg van haar mooie carrière.

Door Jordy van Lieshout

Reacties