Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

Foto: Jack Tummers

WAALWIJK – Voor sommigen is het een gevreesde jaarlijkse plicht: de belastingaangifte. Wil je weten hoe je op de juiste manier je belastingopgave invult? Of hoe je gebruik kunt maken van de toeslagen van de belastingdienst? De Bibliotheek en enkele partners kunnen je hierbij helpen.

Gratis gebruik van pc’s en printer

Sinds 1 maart staat er bij de Bibliotheek Midden-Brabant in alle vestigingen een aparte belasting-pc, waar je gratis gebruik van kunt maken. Dit is een pc die zo is afgeschermd dat je er in alle rust en privacy je aangifte op kunt doen. Ook kun je er tijdens service-uren gratis documenten printen voor je aangifte.

Spreekuren en lezingen

Wil je graag hulp bij het doen van je aangifte? Heb je moeite met het invullen van formulieren of organiseren van je papieren? Of wil je weten hoe je bepaalde toeslagen of een betalingsregeling kunt aanvragen bij de Belastingdienst? Kom dan op donderdagochtend 16 maart (10.00 – 11.00 uur) naar het informatie-uur in de Bibliotheek Waalwijk, waarbij de medewerkers van EZ Boekhouding klaarstaan om je te helpen. Je kunt je voor deze gratis lezing aanmelden via de website van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Ook vrijwilligers van De Smeetskring en van Thuisadministratie Tilburg bieden hulp bij het doen van je belastingaangifte en het op orde brengen van je administratie. Kijk voor meer informatie over alle hulp die de Bibliotheek en deze partners bieden op www.bibliotheekmb.nl/belastingdienst.

Handiger worden met de computer?

De overheid vraagt je steeds vaker zaken te regelen via internet. Zoals een afspraak maken bij de gemeente, of huurtoeslag aanvragen. Heb je daar moeite mee en wil je graag handiger worden met de computer? Kijk dan ook eens naar cursussen als klik & Tik en Digisterker die je bij de Bibliotheek gratis kunt volgen.

Reacties