Waalwijk gaat voor de titel ‘groenste gemeente van Nederland’

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Waalwijk doet mee aan de nationale groencompetitie van de stichting Entente Florale en gaat voor de titel ‘groenste gemeente van Nederland’.

Waalwijk neemt deel in de categorie ‘steden’ en gaat hierbij de strijd aan met Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Purmerend. Een jury van de Entente Florale bepaalt wie van de deelnemers wordt uitgeroepen tot groenste van Nederland. Voor de beoordeling brengt een jury een bezoek aan de gemeente en bekijkt ze het groenbeleid.

Met deelname aan deze groencompetitie wil de gemeente kijken waar ze staat op het gebied van groen. Hoe staat het met de kwaliteit van het groen in de openbare ruimte en waar kunnen ze die verbeteren. Na afloop krijgt de gemeente een juryanalyse met praktische tips en adviezen waar ze direct mee aan de slag kunnen.

Wethouder Jan van Groos: “Ook brengt de competitie groen in de gemeente bij een groot publiek onder de aandacht. Dit helpt bij het creëren van bewustzijn bij onze inwoner over de functies en het belang van groen in onze omgeving. Uiteindelijk hopen we dat meer mensen iets gaan doen met groen.”

Op 1 februari is in de gemeente Laarbeek de startbijeenkomst van de nationale groencompetitie Entente Florale. Beek en Donk, winnaar bij de categorie ‘dorpen en kleine steden’ in 2016, is gastheer voor deze bijeenkomst. De prijsuitreiking, tijdens de Nationale Groendag, is op 20 september 2017 in Krimpen aan den IJssel. Deze stad won in 2016 goud in de nationale groencompetitie van Entente Florale.

Reacties