Ingrid Melis naar de top in Tirol!

Foto: Susan Boom

Ingrid Melis is 40 jaar en woont alweer 16 jaar in Waalwijk. Samen met haar man en kinderen Eddo en Jade gaat zij dit jaar een enorme uitdaging aan!

“Ik heb uitgezaaide huidkanker, maar ondanks de vele tegenslagen, blijf ik vechten en de moed erin houden om door te gaan. Naast jarenlange behandelingen volgde ik een immuuntherapie die gelukkig is aangeslagen. Toch was een amputatie van mijn rechterbeen noodzakelijk om de situatie onder controle te krijgen.

Bij Revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg heb ik gerevalideerd en kreeg ik 2 jaar lang intensieve therapie. Hier ontdekte ik het handbiken. Dit is echt iets waar ik mijn energie in kwijt kan. Vorig jaar werd ik gevraagd door Team Libra Bikers of ik mee wilde doen met de HandbikeBattle in Oostenrijk in juni. Dit leek mij een geweldige uitdaging. In eerste plaats voor mezelf, maar ook om anderen te laten zien dat je zelfs met een ziekte of beperking nieuwe doelen kunt stellen en ervoor moet gaan. Uiteindelijk zal deze battle, van voorbereiding tot het behalen van de top, alleen maar voordelen opleveren. Fysiek en mentaal zal ik hier nog sterker uitkomen en ik voel me nu al energieker en fitter dan daarvoor!”

De HandbikeBattle wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd en er doen verschillende klinieken mee. In totaal rijden er 100 deelnemers mee, ieder begeleid door een eigen “Buddy”. De start van de HandbikeBattle is bij de tolpoort van de Kaunertalergletscherstrasse in Tirol, op 3 km afstand van het dorpje Feichten. Het is een prachtige klim met stevige stijgingspercentages tot wel 15%.

Ingrid doet mee met Team “Libra Bikers”, een team van 6 personen met ieder hun eigen beperking. Wekelijks wordt er in groepsverband getraind onder begeleiding van professionals vanuit de revalidatiekliniek. Daarnaast traint Ingrid dagelijks thuis op haar Tacx-trainer en je zou haar zomaar kunnen spotten in de Loonse en Drunense Duinen op haar handbike. Binnenkort zal het team een training volgen in de Veluwe om te ervaren hoe het is om in heuvelachtig gebied te handbiken.

Sponsors

Om deze battle mogelijk te maken zijn de Libra Bikers afhankelijk van giften en donaties en op zoek naar sponsors.

“Wil jij mij steunen ga dan naar onderstaande link en klik op mijn foto. Alvast heel erg bedankt!”

Voor meer informatie omtrent de HandbikeBattle verwijzen wij u naar de Facebookpagina van Libra Bikers.

Reacties

article
53762
Ingrid Melis naar de top in Tirol!
Ingrid Melis is 40 jaar en woont alweer 16 jaar in Waalwijk. Samen met haar
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20170125/ingrid-melis-naar-top-tirol/
2017-01-25T12:58:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/01/25125822/7f241a2a-1591-42e6-930f-ae2c03b1a31a.jpg
Ingrid Melis
Nieuws