Politie brengt een bos bloemen bij tipgeefster uit Waspik

Foto: Politie de Langstraat

De politie heeft een mevrouw uit Waspik, die voor de foto even niet herkenbaar in beeld wilde, heel hartelijk bedankt.

Zij belde in de nacht van 17 mei kordaat 112 toen ze zag dat er tegenover haar woning in een auto ingebroken werd. Doordat ze duidelijk het signalement van de daders en auto doorgaf, kon de politie even later de 4 daders op de snelweg aanhouden. De daders waren nog in het bezit van de buit uit de auto en er werden ook andere gestolen goederen aangetroffen.

De politie vraagt al langer aan bewoners om direct 112 te bellen als zij getuige zijn van een inbraak of iets dergelijks. Zonder de ogen en oren van de wijkbewoners is het voor de politie veel moeilijker om direct, op heterdaad zoals dat bij de politie genoemd wordt, daders aan te houden. De politie is daarom ook blij dat steeds meer bewoners samen met de politie hun wijk veilig willen houden.

Zo zijn er WhatsApp groepen waarbij bewoners elkaar en de politie waarschuwen bij verdachte situaties en ook de Buurt Preventie Teams dragen zeker hun steentje bij aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijken. Mocht u uitleg willen over een WhatsApp groep of een Buurt Preventie Team, dan is de politie/ de wijkagent altijd bereid u hierover te informeren. Samen staan we sterker wordt er wel eens gezegd, maar samen staan we dus ook veiliger!

Reacties