Workshops voor Leerlingen Prins Willem Alexanderschool bij Paulides

Foto:

In het kader van de viering van ‘A Very Royal Day’ van basisschool Prins Willem Alexander in Sprang-Capelle, volgen op vrijdag 26 juni leerlingen workshops bij Paulides BV.

De festiviteiten staan in het teken van twee leerkrachten die hun veertigjarig jubileum vieren. Tevens wordt de naamswijziging van de school bekend gemaakt. De jubilerende leerkrachten zijn Gerda Gouda en AnjaTimmermans, directeur.

In het middagprogramma volgen de leerlingen van groep 3 tot en met 8 de workshops bij (Sjaak) Paulides BV aan de Kerkstraat in Sprang-Capelle. Deze workshops bestaan uit verschillende fabricage opdrachten zoals die in het productieproces voor het vervaardigen van motoren worden uitgevoerd. Er zijn een 6-tal verschillende workshops die de leerlingen doorlopen. De workshops behelzen onder andere het op lengte maken van aansluitdraad en hieraan bevestigen een kabelschoen. Het isoleren van een anker en monteren van een strip.

Voordat de leerlingen aan de workshops beginnen is er een rondleiding door het bedrijf. Tijdens deze rondleiding zullen de leerlingen met name gaan kijken naar de werkzaamheden van een gerobotiseerde bewerkingsmachine. Ook mogen zij dansen op een danstegel die ontworpen is door Advanced Electromagnetics BV (Johan Paulides) waarbij door het dansen op deze tegel energie wordt opgewekt die zorgt voor verlichting. Er zal hard gewerkt moeten worden door de leerlingen, dus een onderbreking om iets te drinken en te snoepen is ook opgenomen in het programma.

article
25539
Workshops voor Leerlingen Prins Willem Alexanderschool bij Paulides
In het kader van de viering van ‘A Very Royal Day’ van basisschool Prins Willem
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20150620/workshops-voor-leerlingen-prins-willem-alexanderschool-bij-paulides/
2015-06-20T22:00:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2015/06/Robot.jpg
Nieuws