Eten van Moes: ‘Passie voor koken’

Saskia Kitselaar
Saskia Kitselaar
Foto: Reclamefotostudio Image&Motion

Een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten zonder veel moeite is haar credo. Saskia Kitselaar van ‘Eten van Moes’ maakt het je ook wel héél gemakkelijk. Ze bezorgt de maaltijden aan huis. Je hoeft ze alleen nog maar op te warmen.

Haar passie voor koken was er altijd al. Toch ging ze een opleiding communicatie volgen. ‘Het bleek na een tijdje toch niets voor mij. Rond mijn 30e begon het te knagen. Is dit nu wat ik wil? Ik werkte als communicatieadviseur en wilde graag een eigen bedrijf starten op het gebied van horeca.’ Ze gooide het roer om, volgde twee opleidingen tot zelfstandig werkend kok aan De Rooi Pannen en deed drie jaar ervaring op bij de Verkadefabriek in Den Bosch. ‘Dat was een goede leerschool. Na een maandje door Australië te hebben getrokken, hakte ik de knoop door. In oktober 2016 startte ik met Eten van Moes.’

Streekproducten

Naast de verse maaltijden, bereid met voornamelijk streekproducten, kun je ook bij Moes terecht voor catering op maat. ‘Ik werk met zo min mogelijk toevoegingen. Nauwelijks zout, de asperges vers van het land en al het zuivel komt van zuivelboerderij ‘De Kern’ uit Drunen. Mijn vlees haal ik bij de slagerij van Henk Knippels in de Putstraat. Daar kun je nog echt ambachtelijk vlees kopen.’ Saskia gelooft in haar maaltijden. ‘Ik ga mee met de seizoenen en varieer altijd per twee weken. Mensen kunnen genieten van een oer-Hollandse stamppot, maar ook van wereldse gerechten zoals curry, couscous of roti.’

Milieuvriendelijk

Saskia besteedt veel aandacht aan de presentatie van haar maaltijden en catering. De maaltijden worden geleverd in recyclebare en milieuvriendelijke tasjes van kraftpapier met een stempel erop. Dit symboliseert de ambachtelijkheid. ‘Bij de catering werk ik met verschillende, eerlijke materialen om het helemaal af te maken. Zo presenteer ik de hapjes in een houten krat en boomstammetjes. De bestekzakjes en wegwerpbordjes zijn van vooral natuurlijke materialen. Dat is voor mij een uitdaging om te doen. Want naast de passie voor eerlijk koken, vind ik dat het hele plaatje moet kloppen.’

Eten van Moes
Aubertstraat22
5144 WN Waalwijk

06-48503187
www.etenvanmoes.nl

Tekst: Mireille Kleijngeld


Twee keer per jaar brengt Balkenende Media het magazine Gewoon Waalwijk uit. Een magazine vol met verhalen van en door Waalwijkers. In de rubriek “Gewoon Waalwijk” brengen we geregeld één van deze artikelen nog eens extra onder uw aandacht. Deze week het verhaal van Eten van Moes uit Waalwijk.

In april 2019 volgt de zesde editie van Gewoon Waalwijk. Interesse? Mail naar [email protected] of bel Rolf Balkenende (06-53815027)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen