NeBeK Gemoedsrustplan: ‘Regelen geeft rust’

Foto: pxhere

Niet meer voor je eigen financiën kunnen zorgen kan leiden tot paniek en chaos. ‘Ook bij naasten, als het gaat om dementie, ziekte of ongeval.’ Het NeBeK Gemoedsrustplan zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid op het moment dat je iets overkomt.

Het Gemoedsrustplan bestaat uit een service die stapsgewijs zorgt dat (geld) zaken duidelijk op de rit zijn voordat een onverwachte situatie zich voordoet. ‘Oudere mensen weten vaak niet aan wie ze hun geldzaken kunnen toevertrouwen. Kinderen van ouderen zien dat er op korte termijn iets moet gebeuren en dat er zaken geregeld en vastgelegd moeten worden. Er wordt echter vaak niet tot actie overgegaan. Totdat een ouder terecht komt in een verzorgingshuis en niet meer bekwaam is om zaken te regelen. Dan is het te laat. Als er voortijdig een plan van aanpak is, kan dat veel onrust wegnemen. Met het Gemoedsrustplan kan iedereen met een gerust hart door. Zeker als je je nooit met de administratie of geldzaken hebt beziggehouden’, vertelt financieel expert Rob van der Donk.

Maatschappelijk probleem

‘Met het Gemoedsrustplan heb je twee vliegen in een klap. Enerzijds zijn alle belangrijke documenten en verzekeringspolissen geregistreerd, anderzijds leg je vast wie de zaken gaat behartigen als je dat zelf niet meer kunt of wilt. Daarnaast regelen we samen een back-up. Tenslotte kan de aangewezen persoon onverwacht iets overkomen.’ Rob en zijn collega Coert Donders zien in hun eigen omgeving maar al te vaak dat er niets is geregeld. Coert: ‘Soms is er wel een testament, maar dat treedt pas in werking als iemand is overleden. De weg daarnaartoe is minstens zo belangrijk. Zeker nu je vandaag de dag merkt dat mensen steeds ouder worden en dementie aan de orde van de dag is. Het plan biedt dé oplossing voor een groot maatschappelijk probleem.’

Leed voorkomen

Rob en Coert werken samen met twee andere collega’s uit het Noorden van het land. ‘Allemaal afkomstig uit het bankwezen of de accountancy. We hebben veel ellende gezien die ontstaat als door gezondheid of door ongeval iemand ineens niet meer in staat is zelf dingen te regelen.’ Rob: ‘We doen dit uit volle overtuiging en passie om mensen bewust te maken hiermee aan de slag te gaan. Voor slechts 99 euro per jaar werken we samen naar een levenstestament toe en zorgen ervoor dat alles in kaart wordt gebracht. Denk aan verzekeringsoverzichten, toegang tot wachtwoorden en inlogcodes of koopcontracten. Als je dit regelt voordat er iets misgaat, voorkom je een heleboel leed.

NeBeK
De Hoogt 47
5175 AX Loon op Zand
085-0187639

Tekst: Mireille Kleijngeld


 

Twee keer per jaar brengt Balkenende Media het magazine Gewoon Waalwijk uit. Een magazine vol met verhalen van en door Waalwijkers. In de rubriek “Gewoon Waalwijk” brengen we geregeld één van deze artikelen nog eens extra onder uw aandacht. Vandaag het verhaal van NeBek.

In april 2020 volgt de achtste editie van Gewoon Waalwijk. Interesse? Mail naar [email protected] of bel naar Miranda Jacobs (06-18418929)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden