Tussenstand NK Tegelwippen: Gemeente Waalwijk staat op de vierde plaats!

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Het NK Tegelwippen is inmiddels zo’n drie maanden aan de gang. Landelijk zijn er al ruim 700.000 tegels gewipt en omgeruild voor groen. In de categorie ‘kleine gemeente’ staat onze gemeente op dit moment op de vierde plaats! Nu al een mooi resultaat om erg trots op te zijn! Maar de strijd is nog niet voorbij. We hebben nog tot eind oktober 2022 om met elkaar zo veel mogelijk tegels te wippen.

Minder steen en meer groen

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Minder steen en meer groen is hard nodig en belangrijk om ons te beschermen tegen wateroverlast bij hevige regenbuien. Meer groen geeft verkoeling tijdens extreme hitte en het is ook voor de biodiversiteit van levensbelang. Het grootste deel van de verstening ligt in onze eigen achtertuinen, dus ook jij kan je steentje bijdragen. Iedere tegel is er een.

De tussenstand

Waar worden de meeste tegels verruild voor groen en wie wint de Gouden Tegel? Op dit moment staat gemeente Hollands Kroon in onze categorie bovenaan. Gemeente IJsselstein volgt als tweede en Woensdrecht staat op de derde plaats.

Hoe doe je mee?

Gelukkig is de strijd nog niet gestreden en kan er nog van alles gebeuren in het klassement. Het NK Tegelwippen loopt namelijk nog tot en met 31 oktober 2022. Meedoen is eenvoudig. Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de tegelteller van onze gemeente opgeteld. Dat kan hier: nk-tegelwippen.nl/meedoen. Wie weet winnen we als gemeente dan wel de Gouden tegel of jij als inwoner de Publiekswipper award en een mooi prijspakket.

Cookieinstellingen