Vanaf 25 oktober start de gemeente met het opruimen van gevallen bladeren

Foto: Pixabay

WAALWIJK – De gemeente start op 25 oktober met het vegen en ruimen van de hoofdwegen en fietspaden. Gevallen bladeren veroorzaken namelijk de meeste overlast voor weggebruikers.

Als hier niet veel blad is gevallen, veegt en ruimt de gemeente daarna ook zijwegen. Wanneer er weinig blad op de hoofdwegen en fietspaden ligt, vegen ze andere straten. Bladeren in het openbaar groen worden opgeruimd als al het blad van de bomen is gevallen. De gemeente probeert de overlast te beperken maar kunnen niet alle overlast wegnemen.

Het opruimen van de bladeren doet de gemeente via vaste, wekelijkse veegrondes. De veegrondes zijn als volgt ingedeeld:

  • Maandag in Meerdijk-West, Besoyen, Centrum, Waspik Boven en Capelle
  • Dinsdag in Meerdijk-Oost, Amstel, Sprang en Landgoed Driessen
  • Woensdag in Laageinde
  • Donderdag in Antoniusparochie, Zanddonk-Noord en -Zuid, Baardwijk, de Hoef, Vrijhoeve
  • Vrijdag in Bloemenoord, Waspik Beneden

Als er geen blad ligt of er zijn onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld een kapotte veegmachine, storm of hevige regen, vegen ze niet.

Wat kun je zelf doen

Gevallen blad van gemeentelijke bomen en struiken mag je in de goot of in de bermen vegen, bij voorkeur één dag voor de veegronde. Zorg ervoor dat het blad verspreid in de bermen en goten ligt en dat je het niet bij elkaar veegt. De veegmachine kan hopen blad niet verwerken.

Tijdelijk afsluiten van de parkeerplaatsen

Vanwege het verzamelen en afvoeren van het bladafval, sluit de gemeente tijdelijk in Waalwijk een gedeelte van de parkeerplaats aan de Hoefsvenlaan, ter hoogte van het oude zwembad, af. Dit is van 25 oktober tot en met 31 december.

Meldpunt

Mocht je – ondanks de veegrondes – overlast hebben van gevallen blad van gemeentelijke bomen, dan kun je een melding doen via waalwijk.nl/melding of bellen naar 0416-683 456.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden