Hoe denk jij over energiezuinig en aardgasvrij wonen?

Foto:

WAALWIJK – Sinds de jaren ‘60 verwarmen we onze huizen met aardgas. Maar, het aardgas raakt uiteindelijk op en het is niet goed voor ons klimaat. Eén van de uitdaging waar we in Nederland voor staan, is het aardgasvrij maken van onze woningen en gebouwen.

Ook in Waalwijk moeten we uiterlijk in 2050 van het gas af zijn. Dat dat klinkt nog heel ver weg, maar de zoektocht naar alternatieven om te verwarmen, is niet eenvoudig. Als gemeente gaan we daarom nu al kijken hoe we in Waalwijk stap voor stap van het gas af kunnen.

Van isoleren naar van het gas af

We werken aan de Transitievisie Warmte; een plan op hoofdlijnen waarbij we ook jouw hulp inroepen. We willen weten wat er leeft onder de Waalwijkers als het gaat om energiezuinig en aardgasvrij wonen. Welke hulp is nodig en welke kansen zijn er op korte termijn? Voordat we van het gas af gaan, kunnen we samen namelijk al flinke stappen zetten door woningen te isoleren. Als woningen goed geïsoleerd zijn, kunnen ze later aardgasvrij gemaakt worden. In de Transitievisie Warmte beschrijven we de stappen die we samen kunnen zetten tot 2030. Daarnaast onderzoeken we de alternatieve bronnen waarmee we Waalwijk in de toekomst kunnen verwarmen. In het najaar willen we de Transitievisie Warmte afronden zodat deze eind 2021 vastgesteld kan worden.

Doe mee aan de enquête

Graag vragen we je om onze vragenlijst in te vullen over energiezuinig wonen, isoleren van je woning en verwarmen zonder aardgas. Het kost je ongeveer 10 minuten tijd. De resultaten helpen ons op weg naar een aardgasvrij Waalwijk. Dus, ga naar de vragenlijst en vul ‘m in.

Vul hier de vragenlijst in

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen