Klimaatdialoog met inwoners

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Heb jij de afgelopen zomer ook last gehad van hitte? Heeft jouw tuin te lijden gehad onder de lange periode van droogte? Of heb je juist wateroverlast gehad door heel harde regenbuien?

We hebben steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden en daarmee ook met overlast en schade. De gemeente Waalwijk organiseert op 23 juni een klimaatdialoog met inwoners om de gevolgen en mogelijke oplossingen voor Waalwijk te bespreken.

Het weer kunnen we niet veranderen, maar we kunnen er wél voor zorgen dat onze omgeving extreem weer beter aankan. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van meer groen dat zorgt voor verkoeling en een betere afvoer van water. Of aan het opslaan van regenwater zodat het beschikbaar is tijdens periodes van droogte.

Samen klimaatbestendig vooruit

De gemeente Waalwijk wil werken aan een stad die klimaatbestendig is. Maar dat niet alleen, we willen dat Waalwijk een prettige leefomgeving is met veel aandacht voor groen. Een omgeving die uitnodigt om in beweging te komen en zo ook bijdraagt aan de gezondheid van alle Waalwijkers.

Meld je nu aan voor de klimaatdialoog

Op woensdag 23 juni om 19.00 uur gaat de gemeente Waalwijk via Teams met inwoners in gesprek over klimaatadaptatie. Tijdens deze dialoog bespreken ze de gevolgen van extreem weer voor Waalwijk en wat klimaatbestendigheid voor Waalwijk inhoudt. Daarnaast denken ze na over maatregelen om de kwetsbaarheden te verkleinen en wie daar verantwoordelijk voor is. De informatie en ideeën die ze ophalen tijdens de klimaatdialogen, werken ze uit in actiepunten voor een uitvoeringsplan.

Wil jij meepraten? Meld je dan vóór 23 juni aan voor de klimaatdialoog met inwoners via www.waalwijk.nl/klimaatbestendig

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen