Verdient jouw bedrijf een Groene Pluim?

Foto: De Groene Pluim

In samenwerking met stichting de Groene Pluim reikt de gemeente Waalwijk, de Groene Pluim uit. Een erkenning voor ondernemers die stappen zetten op het gebied van duurzaam ondernemen. Bedrijven die in actie komen voor bijvoorbeeld circulaire economie, het verminderen van CO2 uitstoot of eerlijke arbeid, kunnen zich nog tot 24 mei aanmelden voor de Groene Pluim.

In Waalwijk timmeren veel bedrijven aan de weg als het gaat om duurzaamheid. Wethouder economie, Ronald Bakker: “Samen met het bedrijfsleven en de stichting Waalwijk CO2 Vrij werken we aan duurzame opwek van energie en onderzoeken we de mogelijkheden tot besparing. Ook zijn er plannen om te komen tot een systeem waarin reststromen van afval van het ene bedrijf worden omgezet in brandstof voor het andere bedrijf. We doen dus al aardig wat met elkaar. Maar veel bedrijven die actief zijn met duurzaam ondernemen, vinden het zo normaal, dat ze het niet doorvertellen. Dat is zonde, zij kunnen juist andere ondernemers inspireren om hun bedrijf te verduurzamen.”

Netwerk van ondernemers

Reden voor de gemeente Waalwijk om samen met Stichting de Groene Pluim deze bedrijven in het zonnetje te zetten. De stichting stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen door ze te belonen. Als richtsnoer geldt een aantal van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: Eerlijk werk en economische groei, Verantwoorde consumptie en productie, Klimaatactie en Samenwerken om de doelen te halen. De stichting telt inmiddels ruim 245 aangesloten bedrijven en 24 Groene Pluimhouders. Bedrijven die zich aanmelden, maken deel uit van een netwerk van ondernemers die onderling kennis delen. Hiervoor organiseert de stichting onder meer interactieve sessies en bedrijfsbezoeken en heeft ze een database met best practices beschikbaar.

Aanmelden

Aanmelden gaat eenvoudig via www.degroenepluim.nl Bedrijven moeten een quick scan invullen. Bij voldoende score volgt het self assessment en een beoordeling. Op een later moment horen de deelnemers of hun bedrijf kans maakt op de Groene Pluim. Aanmelden kan tot maandag 24 mei 2021. Op woensdag 23 juni reikt wethouder Duurzaamheid Dilek Odabasi de Groene Pluim uit.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden