Wat vind jij van jouw leefomgeving? Laat het de gemeente weten!

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Gezondheid en een fijne omgeving zijn belangrijker dan ooit. De gemeente Waalwijk wil in kaart brengen hoe ze samen met inwoners kan zorgen voor een gezonde leefomgeving.

Via een digitale vragenlijst kunnen inwoners aangeven hoe zij hun leefomgeving ervaren en wat ze zouden willen verbeteren. Het gaat dan over onderwerpen zoals voldoende groen, een schone en veilige buurt, weinig geluidsoverlast en goede wandel- en fietsroutes. De vragenlijst kan tot en met 7 maart ingevuld worden via: su.vc/gezondwaalwijk

Wat doen we met de informatie?

De uitkomst van de peiling is belangrijke informatie voor de ontwikkeling van de Omgevingsvisie 1.5. In deze versie van de omgevingsvisie maakt de gemeente een start met het bepalen van lange termijn doelen en ambities voor een gezonde fysieke leefomgeving. Waalwijk wil meer oog hebben voor de gezondheid van haar inwoners bij ruimtelijke ontwikkelingen. Bijvoorbeeld bij het bouwen van woningen, het uitbreiden van een bedrijf of aanleggen van fietspaden.

Eenvoudigere regels

De Omgevingsvisie 1.5 is een stap op weg naar de uiteindelijke Omgevingsvisie. Die wil de gemeente in 2024 klaar hebben. Daarmee bereidt Waalwijk zich voor op de komst van de Omgevingswet. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling eenvoudiger maken en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten De Omgevingswet bundelt alle regels voor de leefomgeving in één wet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen