Opening jeu-de-boulesbaan Sprang-Capelle

Foto: Gemeente Waalwijk

SPRANG-CAPELLE – Wethouder Ronald Bakker opende eergisteren officieel de jeu-de-boulesbaan bij het Steunpunt in Sprang-Capelle. Begin dit jaar knapten de gemeente de baan op. Beheerder Erik Spierings, leerlingen van MET Praktijkonderwijs en buurtbewoners onderhouden sindsdien de baan. Een mooie samenwerking!

De jeu-de-boulesbaan wordt goed bezocht en zorgt voor sociaal contact tussen bewoners. Ronald Bakker: “Ik kan me goed voorstellen dat het best eenzaam is geweest en kan zijn in deze coronaperiode. Jeu de boules is een activiteit die bij uitstek coronaproof is. Je hebt voldoende ruimte om afstand te houden en het in de frisse buitenlucht. Ik vind het fijn te horen dat de baan mensen samenbrengt en zorgt voor sociaal contact. Zo’n verbindende functie zien wij graag in onze buurten en wijken. En het is een mooie manier om in deze tijd een stukje eenzaamheid te bestrijden.”

De baan renoveerden de gemeente op verzoek van Erik vanuit het wijkbudget. Erik wilde de baan gebruiken om de sociale cohesie in de buurt te bevorderen. Een wijkbudget is een bedrag dat door de bewoners mag worden besteed aan verbetering van de leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang in de wijk. Benieuwd of het wijkbudget iets voor u kan betekenen? Lees dan hier de informatie over wijkbudgetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen